Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Шири медијску империју: Контроверзни бизнисмен за 14.000 евра купио РТВ Крушевац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

10. 11. 2015.

Аутор: С. Миленковић Извор: Блиц

Шири медијску империју: Контроверзни бизнисмен за 14.000 евра купио РТВ Крушевац

Средином октобра Милосављевић је потписао уговоре о куповини РТВ Панчево, Центра за информисање Нови Кнежевац, РТВ Крагујевац, РТВ Брус, ТВ Цариброд, ТВ Пожега и ТВ Пирот. За куповину осам медијских кућа Радоица Милосављевић је платио 281.280 евра.

 

РТВ Крушевац, која има 30 радника, плаћена је 14.000 евра.

Милосављевић је конкурисао је и за куповину РТВ Трстеник али је изгубио на аукцији од конзорцијума радника и грађана Трстеника.

- Очекујем да квалитет програма РТВ Крушевац буде бољи него до сада. Верујем да ћемо запослени и ја, заједничким снагама, направити искорак напред. Испунићемо не само уговорне обавезе већ и жеље Крушевљана за побољшање квалитета програма. Велики број запослених ми је добро познат. То су прави професионалци који знају свој посао - рекао је Милосављевић након потписивања уговора.

“Entertainment media group”, која је била заинтересована за РТВ Панчево, почетком октобра поднела је приговор Агенцији за приватизацију наводећи да је Радојица Милосављевиц осуђиван за кривична дела за која је запрећена казна пет или више година затвора што аутоматски значи, према члану 12 Закона о приватизацији, да није могао да учествује у поступку продаје РТВ Панчево, као ни осталих медија које је у међувремену купио.

Агенција за приватизацију је одбила овај приговор.

Милосављевиć је изјавио да никада није осуђен на казну од четири године затвора, већ је, као председник ФК Напредак, 1978. године осуђен на 16 месеци.

Према подацима полиције, Милосављевић је пресудом Окружног суда у Крушевцу од 12. марта 1985. године, због кривичног дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе, осуђен на казну затвора у трајању од 18 месеци.

Пресудом Општинског суда у Крушевцу од 9. јула 1988. године због кривичног дела злоупотреба службеног положаја поново је осуђен на казну затвора.

Само пар сати након што је Милосављевић потписао уговор о куповини РТВ Крушевац на званичном сајту Градске управе Крушевац објављени су резултати конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања.

На конкурсу је подељено 2,6 милиона динара а највише средстава, 2,1 милион динара, око 17.430 евра, што је скоро 80 одсто од укупног износа - добила је РТВ Крушевац.

Пре десетак дана Коалиција новинарских и медијских удружења, коју чине НУНС, УНС, АНЕМ, НДНВ и Локал прес, затражила је хитно тумачење Министарства финансија и проверу одлуке Скупштина града Крагујевац о додели додатних 30 милиона динара Милосављевићевој Радио телевизији Крагујевац.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

10.11.

2015.

Pera [нерегистровани] у 14:43

Genije

Cestitam gospodinu Radoici. Odmah ga treba postaviti za predsednika Uns ili Nuns-a. On je njihov najboji proizvod i bio bi reprezentativniji od sadasnjih celnika. Vukasin i Ljilja su prodali novinare i zurnalizam tajkunima. Smenimo ih sto pre i dovedimo casne ljude.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси