Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Конзорцијум запослених одустао од куповине РТВ Трстеник
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

10. 11. 2015.

Извор: УНС

Конзорцијум запослених одустао од куповине РТВ Трстеник

Како Удружење новинара Србије (УНС) сазнаје, Конзорцијум запослених и грађана на челу са запосленим Александром Ђалићем одустао је од куповине РТВ Трстеник јер није могао да уплати излицитирани износ од 121.000,00 евра, што је петоструко више од процењене вредности овог медија.

Конзорцијум је пре десет дана обавестио Агенцију за приватизацију да одустаје од куповине па је РТВ Трстеник понуђен другопласираном понуђачу.

Иако је до сада требало да буде позната судбина ове радио-телевизије, УНС није добио информацију ни од Агенције ни од запослених шта ће се десити са њом - да ли ће другопласирани понуђач уплатити излицитирани износ и постати власник или ће се РТВ Трстеник приватизовати преносом капитала без накнаде на запослене, или ће пак бити угашена.

Потенцијални купац у оба круга приватизације ове медијске куће био је и Радоица Милосављевић као трећепласирани понуђач.

Подсећамо, конзорцијум физичких лица чији је овлашћени представник био Владимир Стевановић у првом кругу приватизације Радио-телевизије Трстеник излицитирао је највишу цену од 177.000 евра која је била шестоструко већа од почетне, али је неколико дана касније одустао од понуде.

По завршетку другог круга приватизације медија, одустали су и купци РТВ Бачка Паланка, тако да ће се ова медијска кућа приватизовати као и осталих 38 преносом капитала без накнаде на запослене или ће бити угашена.

Напомињемо, од 73 медија која је требало да буду приватизована, продато је мање од половине, тачније 35.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси