Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

10. 11. 2015.

Аутор: Н. Ковачевић Извор: Данас

Тасовац: Биће све по закону

Изградња институција није могућа преко ноћи и чини ми се да, у том случају, има пуно институција које ће морати да обаве свој део посла и сигуран сам у то да ће га обавити.

 

Ту говорим о свим институцијама, од правосуђа, полиције и других, које треба да прате свака свој сегмент посла и свако треба да одговара у свом домену о томе шта је урађено, рекао је министар културе и информисања Иван Тасовац, који је јуче боравио у Ужицу, а на молбу Данаса да прокоментарише сукоб између власника Пинка и Курира. 

На питање новинара шта ће бити са Танјугом, с обзиром на то да се премијер успротивио његовом гашењу и најавио да ће наћи начин да та агенција поново почне да функционише, као и на подсећање да је директорка Танјуга саопштила да после састанка са премијером још има наде за ту медијску кућу, Тасовац је узвратио: 

- Било би најбоље да позовете директорку Танјуга, зато што је премијер врло јасно рекао да ће све бити у оквиру закона и да се тражи најбоље могуће решење. Притисак који је константан на Владу Србије, па и на Министарство културе и информисања, да завршава све оне послове које нису завршили наши претходници, а за које су се декларативно залагали, сматрам за велику привилегију и велики изазов - саопштио је министар, поручивши „да се закон мора стриктно поштовати". 

Указавши на то да „одговорност за стање на медијској сцени сносе сви њени актери“, те да ће „наша медијска сцена изгледати далеко боље оног тренутка када почне да се поштује новинарски кодекс, који су усвојила новинарска удружења," министар је рекао да је „у питању процес на коме сви заједно треба да радимо". 

- Тај процес је започет усвајањем медијских закона и изласком државе из власничке структуре медија. Померили смо рок за приватизацију медија, а многи су помислили да ће се, у последњем тренутку, променити правила игре. Демократизација медија је процес који је започет и он је незаустављив - поручио је министар Иван Тасовац. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси