Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Пензионери једини акционари
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

07. 11. 2015.

Аутор: М. Пудар Извор: Данас

Пензионери једини акционари

Звучни невероватно, али популарни Радио Зрењанин, миљеник сваке градске власти, није дочекао приватизацију.

Рок који је држава поставила за завршетак приватизације у медијима, 31. октобар, прошао је а купац се није појавио. У овом тренутку чека се одговор Агенције за приватизацију, што ће бити последња реч у овом случају.

Програм се и даље емитује, а преостали радници који се нису одлучили за одлазак и отпремнине и даље долазе на посао. На питање Данаса шта се дешава и каква је судбина радија, помоћница директора Љуба Травица каже да још нема никаквих дешавања. 

- Тишина, једном речју. Само тако могу да опишем садашњу ситуацију. Видећемо. О томе шта се буде дешавало обавестићемо јавност и наше слушаоце, објаснила је Љуба Травица. 

Програм Министарства рада за решавање вишка запослених, у системима који се приватизују, затекао је Радио Зрењанин, који је основан 1979. године, са 28 запослених, а сада их је остало 16. Вредност имовине процењена је на 3,9 милиона динара. 

- На почетку поступка стигло је писмо о намерама, али на првој продаји није било купца. У другом кругу нисмо понуђени на продају. Радио до сада није добио никакво решење од Агенције да се приватизација наставља преносом акција запосленима, објаснио је недавно ситуацију директор Радио Зрењанина Горан Старчевић. Ипак, незванично, радници радија тврде да нису могли да остваре право на акције јер су уписани, као и већина грађана Србије, на акције НИС-а и Телекома. 

- То су оне чувене Динкићеве акције, због чега нико не може да оствари право на акције у свом предузећу и у нашем случају спасе фирму, објашњава једна од запослених особа на Радио Зрењанину. 

Ипак, право да се упише власништво имало је двоје пензионера, али досад нико од њих није то учинио. Тако је испало да нема помоћи радио-станици, која није имала економску неизвесност, јер је финансирана из буџета. Ова вест несумњиво иде у прилог локалним зрењанинским медијима и конкуренцији, који су сви листом приватни, али се успешно "туку" за део буџетских пара. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси