Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Мирковић: Танјуг мора да опстане!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

07. 11. 2015.

Извор: www.alo.rs

Мирковић: Танјуг мора да опстане!

Након што је после 72 године постојања агенција Танјуг избрисана из Привредног регистра, у заштиту Танјуга стао је народни посланик Саша Мирковић.

“Недопустиво је да неко уништава бренд који постоји толико година, само зато што није способан да сагледа вредност и значај Танјуга; а Тајуг је институција, лидер у региону. Захтевам од Скупштине Србије, као народни посланик, да разреши министра културе Ивана Тасовца и од Владе Србије да смени Сашу Мирковића са места државног секретара у Министарству културе и информисања”, изјавио је народни посланик Саша Мирковић.

"Више пута сам указивао да људи из Министарства културе и информисања не знају да раде свој посао, али нисам веровао да су спремни да униште у једном дану све оно што су генерације пре њих стварале и оно на шта смо као држава поносни. Тајуг мора да опстане као државна новинска агенција, а Влада Републике Србије и Народна скупштина морају да направе законски оквир за то. Залагаћу се да се то оствари врло брзо, како бисмо сачували Танјуг и све запослене у њему. Људи који раде у Танјугу су професионалци, не смемо да дозволимо да заврше на улици. Ти људи за разлику од министра Тасовца и оног Саше Мирковића знају да раде свој посао”, нагласио је Мирковић за сајт Телеграм вести.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси