Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Радио Медвеђа запосленима, „Реч народа“ из Пожаревца без купца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

30. 10. 2015.

Извор: УНС

Радио Медвеђа запосленима, „Реч народа“ из Пожаревца без купца

Последњег дана за продају медија за које је Агенција за приватизацију расписала Јавне позиве, Радио Медвеђа добио је новог (условног) власника, док је продаја „Речи народа“ из Пожаревца била неуспешна. Истовремено, од 73 медија која је требало да буду приватизована, продато је мање од половине, тачније 36. Осталих 37 биће приватизовани преносом капитала без накнаде или угашени.

 

Једини информативни медиј у општини Медвеђа купио је конзорцијум од четири запослена на челу са Маријом Божовић по цени од неколико евра више од почетне која је износила 1.411 евра.

„Пошто нико од запослених није имао право на бесплатне акције, једина могућност да спасимо наш радио била је да оформимо конзорцијум и купимо га“, рекла је за УНС Марија Божовић.

У Радио Медвеђи је било 14 запослених, а десеторо је узело отпремнине.

За куповину „Речи народа“ била је заинтересована омладинска задруга из Пожаревца, али је због непотпуне документације, одбијена њена понуда и приватизација овог недељника проглашена је неуспешном.

На питање УНС-а да ли су заинтересовани за пренос капитала без накнаде, директорка Андријана Максимовић одговорила је да „ниједан запослени нема право на бесплатне акције, а још увек немам податке о томе да ли неко од бивших запослених или пензионера има право на њих“.

Додала је да би била велика штета да недељник браничевског округа оде у стечај или буде угашен с обзиром на то да одлично послују. Само у овој години добили су девет пројеката на Конкурсу за суфинансирање медија.

„Не планирамо да одустанемо од наше медијске куће и борићемо се да наставимо са радом“, нагласила је је Андријана Максимовић.

Реч народа има 14 запослених, а шесторо  је пре неколико дана затражило отпремнине.

Почетна цена у другом кругу износила је 75 одсто процењене вредности капитала, односно 28.920,48 евра.

Овај медиј ће са осталих 36 бити приватизован преносом капитала без накнаде или угашен.

Како је УНС-у речено из Агенције за приватизацију, Агенција ће од 02.11.2015. године почети да доставља Одлуке о обустави поступка приватизације методом продаје капитала и наставком поступка приватизације методом бесплатне поделе акција.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси