Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Радио „Бачка” тражи трећу прилику за продају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

28. 10. 2015.

Аутор: С. Милер Извор: dnevnik.rs

Радио „Бачка” тражи трећу прилику за продају

Неколико потенцијалних купаца је било заинтересовано у неуспела два покушаја да се приватизује Радио „Бачка“ из Бача.

Један од понуђача је прихватајући све законске услове, затражио да плати трећину од процењене вредности, тако да у два круга приватизације, једна од најстаријих радио станица у Бачкој, ипак није добила новог власника.

Према речима вршиоца дужности директора Радио „Бачке“, Миленка Вранешевића, проблем су прописани рокови.

"Радио „Бачка” се обратила Агенцији за приватизацију са молбом да се објави Јавни позив за трећи круг приватизације. Због новонастале ситуације, Агенција се за мишљење обратила Министарству културе и информисања, које би требало да одговори да ли ће бити евентуалног трећег круга, или ће 31. октобар бити крај ове приче", рекао је Вранешевић.

Десетак запослених који су радили у овој медијској кући, реаговали су на први позив за пријављивање исплате отпремнине и напустили посао, а овог момента је запослено неколико радника по уговору о делу, који су наставили да емитују програм, али само до 31. октобра, када би требало да локална самоуправа Бача потпуно обустави финансирање овог медија.

Радио „Бачка“ већ неколико деценија емитује програм на словачком и мађарском језику, а већ деценију и на хрватском језику.

Према речима Вранешевића, следећи корак је објављивање Јавног позива за упис акција, на које имају право некадашњи и садашњи радници радија, који нису уписали државне акције, а да ли ће то спасити радио, биће познато до краја овог месеца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси