Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Сертић: Непродати медији припадају радницима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

17. 10. 2015.

Извор: УНС

Сертић: Непродати медији припадају радницима

"Агенција нам је послала мишљење да остаје при првобитној одлуци да се мањи део РТВ Врање да запосленима, а да већи иде у Акционарски фонд. Наш став је да jе у случају приватизације медија више него јасно Законом о информисању дефинише да се сав капитал, ако се не прода, преноси радницима", изјавио је министар Жељко Сертић у интервјуу за Нови магазин.

 

Сертић је додао да је због тога стављен надзор на приватизацију РТВ Врање, као и да Агенција не треба да улази у моралне аспекте зашто три човека треба да добију сав капитал неког медија.

"Нема никакве моралне дилеме. Ако има само један радник, онда се по закону на њега преноси капитал тог медија, али и све обавезе. Шта ће тај радник да ради сутрадан по добијању решења да је власник, то је његов проблем", закључио је Сертић.

Подсећамо, Удружење новинара Србије (УНС) тражилo je да Министарство привреде јавно саопшти резултат надзора над радом Агенције за приватизацију у поступку преноса капитала запосленима у РТВ Врање без накнаде и позвало ово министарство да уведе надзор над радом Агенције у случају преноса капитала запосленима

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси