Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  У Радио Медвеђи се надају успешној приватизацији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

16. 10. 2015.

Аутор: Данило Коцић Извор: УНС

У Радио Медвеђи се надају успешној приватизацији

У Радио Медвеђи, једином информативном гласилу у овој неразвијеној и вишенационалној општини на југу Србије, надају се да приватизација буде успешно спроведена у законом предвиђеном року.

 

В.д. директора Радио Медвеђе Анита Анђелковић истиче за УНС да је оснивач и стопостотни власник радија локална самоуправа.

„Рачун није у блокади  и редовно примамо плату“, каже Анђелковићева.

У Радио Медвеђи, који је основан 2001. године,  запослено је 13 радника, међу којима је осморо новинара, а њих десеторо пријавило се за социјални програм.

„Поред програма на српском, припремамо и емисије на албанском језику. Свакога дана емитујемо локалне вести, а имамо током недeље и две једночасовне емисије за припаднике албанске националне заједнице“, каже новинар-уредник програма на албанском језику Фидан Косуми.

Запослени као једно од решења опстанка виде и у оснивању конзорцијума запослених.

Подсетимо, у првом кругу приватизације, за куповину Радио Медвеђе нико није био заинтересован. Агенција за приватизацију објавила је 28. августа у Политици други јавни позив за продају овог медија. Вредност капитала Радио Медвеђе износи 2.823 евра, а почетна цена је 1.411,50 евра.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси