Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Милош Вукотић: "Боље да шишам пудлице, него да шишају мене"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

16. 10. 2015.

Аутор: Милорад Додеровић Извор: УНС

Бивши новинари Нишке телевизије (НТВ) стигли и до Норвешке

Милош Вукотић: "Боље да шишам пудлице, него да шишају мене"

Око 70 новинара и других радника Нишке телевизије (НТВ) у сусрет приватизацији, а после узалудних покушаја да подсете градске оце, функционере и посланике да је Националном медијском стратегијом предвиђено постојање 6 регионалних јавних сервиса у Србији, узело је отпремнине и напустило ову медијску кућу.

 

Један од њих, бивши музички уредник Милош Вукотић, са породицом је отишао у Норвешку и каже да се добро снашао јер лепо зарађује шишајући пудлице и помало свирајући.

Приватизацију НТВ дочекало је само 6 радника, међу којима је и дугогодишњи извршни директор маркетинга Александар Живадиновић, који се иначе као физичко лице у другом аукцијском кругу приватизације борио све до износа од 75 хиљада евра. Али, три хиљаде више дао је конзорцијум који чине нишки дневник "Народне новине" и Слађана Остојић, актуелни директор и главни и одговорни уредник нишке регионалне ТВ "Зона плус". Живадиновић је сада поднео приговор Министарству привреде и омбудсману Саши Јанковићу.

Новинари НТВ добили су по 200 евра отпремнине за сваку годину стажа. А то значи да је најстарији, који је у овој медијској кући од њеног оснивања пре 19 година, добио 3.800 евра. Они не крију да су кивни на градске оце, функционере и посланике који су пред камерама ове и других телевизија не тако давно енергично подржавали постојање и даље опстајање ове медијске куће као градског и регионалног медијског сервиса.

„Утркивали су се ко ће пре да стане пред наше камере и каже како НТВ не треба приватизовати већ од садашње градске развити у регионални медијски сервис, свакако потребан грађанима овог дела Србије, а уз још пет таквих регионалних сервиса, што је иначе записано и у Националној медијској стратегији. А онда су све то заборавили и пустили НТВ низ мутну воду актуелне приватизације. Баш као што су ћутећи дозволили да се угаси Радио Ниш као једна од најстаријих и најугледнијих радио станица у Србији“, каже један од бивших новинара НТВ који жели да остане анониман.

Милош Вукотић, био је годинама музички уредник у НТВ, а сада са породицом живи и ради у Норвешкој. О томе зашто је отишао не чекајући епилог приватизације и како се снашао у Норвешкој, каже:

„Када је дефинитивно било јасно да нема ништа од идеје да НТВ опстане као регионални јавни сервис грађана, стрпљиво сам чекао потребне папире, са супругом учио норвешки и онда породично отишао у Норвешку. И могао бих рећи да сам се брзо снашао. Шишам пудлице и остале кучиће по кућама и у једном хотелу за псе и пристојно зарађујем. Боље је да шишам кучиће, него да сам чекао да мене 'шиша' неки нови власник НТВ за некакву цркавицу од плате. Као музичару, на видику су ми и неки занимљиви послови и пројекти у тој области, мада морам признати да ми је још помало жао што сам морао да напустим родни град“, каже Милош Вукотић који је крајем августа боравио у Нишу.

 

Коментари (5)

Остави коментар
пон

19.10.

2015.

pera pera [нерегистровани] у 22:55

NTV forever

Uvek je na nasoj televiziji postojalo seme zla. Od pocetka do samog kraja, da nije, zar bi vecina nas uzela otpremnine i otisla sa NTV-a. I dok su Milan Petkovic i Sasa Radovic ginuli u borbi za opstanak televizije, dotle su neki gusili svaki pokusaj pokreta otpora i saopstavali vlastodrscima da su spremni za privatizaciju... Steta, predali smo se bez borbe, izdali su nas kako politicari tako i rukovodiopci televizije, pre svega glavna urednica Lora

Одговори
пон

19.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 15:27

Sujeta

Iza ovakvih reagovanja prepoznajem rukopis nekih Vukotićevih kolega iz NTV koji su se tamo tokom 19 godina zapošljavali kao novinari ili urednici po partijskoj podobnosti.Za razliku od Miloša isu ostavili nikakabv autorski trag za sobom pa nisu pošteno zaslužili ni otpreminu od po 2== evra za godinu radnog staža.Svašta se u toj NTV zvalo novinarem, nakotilo i zapatilo i svi oni mogu ovom čoveku koji je sada u Norveškoj samo da pljunu pod prozor !Napred Vukotiću, snaći ćeš se ti i tamo na severu!

Одговори
суб

17.10.

2015.

Kenda [нерегистровани] у 19:12

Re: kompletan

sta je to ...kompletan novinar i kompletan muzicar...a kao covek OK?

Одговори
суб

17.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 18:44

odgovor

Kao novinar? Autorsa emisija! Kao muzicar? Autorsa muzika! Sta je tu nekompletno??? Nema partiske aktivnosti, da ga kompletira i prepozna kvalitet! He!!! Uopste se ne hvali svojim zivotom , vec ga poredi sa zivotom u srbiji. Ma ti nista nisi shvatio!

Одговори
суб

17.10.

2015.

Rocker [нерегистровани] у 11:50

Daj bre ..

Nekompletan novinar, nekompletan muzicar ... kao covek OK ... ovde nije mogao vise da uradi. OK, otisao i neka mu je sa srecom. Ali mislim da ne moze da drzi predavanja tipa "uspeo sam u zivotu" ...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси