Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Милосављевић потписао уговоре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

16. 10. 2015.

Извор: Фонет

Милосављевић потписао уговоре

Потписивањем купопродајног уговора у Агенцији за приватизацију Радио-телевизија Крагујевац (РТК) је ушла у завршну фазу приватизације. До коначног преласка у приватно власништво потребно је још да привредник из Крушевца Радоица Милосављевић у року од осам дана Агенцији уплати преостали новац, који је понудио приликом првог круга приватизације, пренела је РТК.

 

Као једини заинтересовани купац, Милосављевић је за РТК понудио 85.500 евра.

Уз РТК, Милосављевић је купио још седам српских медија и данас у Агенцији за приватизацију потписао укупно седам купопродајних уговора.

Он је уз РТК, купио још ТВ Панчево, РТВ Брус, ТВ Пирот, ТВ Пожега, Центар за информисање Нови Кнежевац, РТВ Крушевац и РТВ Цариброд из Димитровграда.

Милосављевић је рекао да је његова одлука да у оквиру делатности, којима се до сада бавио, прошири своје активности. После одлуке Владе о смањењу броја радника и начина финансирања и делатности телевизија и јавних средстава информисања, решио сам да учествујем и купим телевизије за које сам се одлучио, рекао је Милосављевић.

Као власник осам српских медија, Милосављевић је рекао да радници не треба да брину за своју егзистенцију и најавио улагања у набавку нове опреме и средстава за рад.

У току поступка приватизације, неколико пута сам имао састанке са представницима новинарских организација. Обећао сам им и сада то тврдим, да ће радници имати исти, па чак и бољи статус него до сада и да они који буду извршавали договорене задатке не треба да брину за своју егзистенцију, рекао је он, пренела је РТК.

Испред Агенције за приватизацију, седам купопродајних уговора са привредником из Крушевца, потписао је председник Управног одбора Агенције Муамер Реџовић.

Ти медији, иако у приватном власништву, известан временски период биће под контролом и пратиће се уговори. Ја, лично, мислим да је он савестан купац и човек који жели да направи добро за све медије које је купио и све запослене који тамо раде, рекао је Реџовић.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

17.10.

2015.

mile [нерегистровани] у 10:46

milojica

a što nije potpisao ugovor za rtv kruševačkoj je prethodno i
zlicititao?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси