Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Мирковић: Подела акција следећа фаза у приватизацији Танјуга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

10. 10. 2015.

Извор: Бета

Мирковић: Подела акција следећа фаза у приватизацији Танјуга

Државни секретар Министарства културе и информисања Саша Мирковић рекао је данас у Нишу да актуелно законодавство значајно сужава маневарски простор у погледу даље судбине новинске агенције Танјуг, али да ће Влада Србије о томе одлучивати.

"Према Закону о јавном предузећу Танјуг, модел по коме је свих протеклих година и деценија функционисала та новинска агенција, престаје да постоји 31. октобра. Бесплатна подела акција је нешто што закон препознаје као следећу фазу", рекао је Мирковић у Нишу на округлом столу "Докле се стигло са приватизацијом медија".

На два јавна позива за продају капитала Танјуга није стигла ниједна понуда. Рок за приватизацију медија у власништву државе и локалних самоуправа је 31. октобар и ако до тада не буду продати њихов капитал се бесплатно дели запосленима или ће бити ликвидирани.

Мирковић је подсетио да закон о Танјугу такође предвиђа да ће правне последице престанка постојања тог медија уредити Влада Србије својим актом.

"То је нешто што следи као паралелан процес ономе који се тиче бесплатне поделе акција, јер ви ипак морате да одлучите и да дефинишете ствари везане за зграду или за архиву која је издвојена", рекао је Мирковић.

Он је истакао да је чињеница да ако за један медиј није било првом и другом кругу интересената, а при том је у другом кругу цена била 50 одсто од прве понуђене цене, онда то довољно говори о томе да ли постоји реалан интерес некога да купи тај медиј.

Представница Агенције за приватизацију Оливера Аранђеловић истакла је да постоји добра воља запослених у Агенцији да за поједине медије, укључујући и Танјуг, да буде расписан и трећи круг продаје, али има ограничења у роковима, тако да коначну одлуку о томе треба да донесе Влада Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси