Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Још једна неуспешна продаја "Радио Пирота"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

10. 10. 2015.

Извор: www.ekapija.com

Још једна неуспешна продаја "Радио Пирота"

Најстарији електронски медиј у Пироту ни на другој аукцији у среду, 7. октобра, у просторијама Агенције за приватизацију није продат.

Почетна цена на другој аукцији за "Радио Пирот" била је 27.731 евра, а иако је било заинтересованих купаца који су откупили документацију, на аукцији се нико од њих није појавио, па је и други покушај продаје проглашен неуспешним.

Даља процедура у поступку приватизације је подела акција актуелним или бившим запосленима који раније нису уписивали акције, а након тога, одлуку о судбини "Радио Пирота" донеће локална самоуправа.

Нико од запослених није хтео да коментарише тренутну ситуацију јер процес још увек није окончан.

Председник Окружног одбора Самосталног синдиката Родољуб Ћирић каже да, с обзиром да није успела аукцијска продаја, Агенција за приватизацију доноси Одлуку о обустави поступка продајом капитала и наставља поступак приватизације преносом капитала запосленима без накнаде.

- Ту одлуку доставља медију који расписује јавни позив за упис акција. Ако из неких разлога нема таквих, Агенција обуставља поступак приватизације. Медиј је у обавези да поднесе захтев Агенцији за привредне регистре за брисање медија из регистра. Локална самоуправа доноси Одлуку о престанку постојања предузећа или промени делатности – објашњава Ћирић .

"Радио Пирот" је почео са радом пре 37 година, 26. новембра 1978. године. Одлуком локалне Скупштине од 22. фебруара 2006. године из ИЈП "Слобода" издваја се и формира као самостално предузеће ЈП "Радио Пирот", које као такво постоји од 1. августа 2006. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси