Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Зашто надлежни органи ћуте о Радоици Милосављевићу?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

09. 10. 2015.

Извор: УНС

Зашто надлежни органи ћуте о Радоици Милосављевићу?

Прошло је два месеца од када је Радоица Милосављевић купио први од осам медија, а Агенција за приватизацију још увек није потписала ниједан купопродајни уговор са њим, иако је до сада потписано дванаест уговора са новим власницима медија.

 

“Entertainment media group”из Београда упутила је у уторак медијима допис којим од надлежних институција „захтева да се Радоица Милосављевић дисквалификује са свих тендера на којима је проглашен купцем, као и да се тендери понове јер је осуђиван за кривична дела због којих није могао учествовати на тим тендерима“.

Ова компанија је доставила Удружењу новинара Србије (УНС) и Решење Министарства привреде од 28. септембра 2015. године којим се „уважава њихов проговор за сумње у законитост поступка приватизације РТВ Панчева по питању других учесника“. У Решењу пише и да Министарство привреде налаже Агенцији за приватизацију да у року од пет дана од дана достављања овог Решења понови поступак одлучивања о поднетим пријавама за куповину РТВ Панчевo јер није јасно на основу којих доказа и документације је оцењено да Радоица Милосављевић испуњава услове за учествовање у поступку, пошто се из Уверења ПУ у Крушевцу не може утврдити којим законом су била прописана наведена дела, као ни која је казна била запрећена за та дела.

„Entertainment media group“ поднела је приговор Министарству привреде јер је била заинтересована за куповину РТВ Панчево, али је Агенција за приватизацију одбацила њихову пријаву као непотпуну зато што нису уплатили  депозит.

По добијању дописа компаније „Entertainment media group„, УНС је тражио да се Министарство привреде и Агенција за приватизацију изјасне о наведеним тврдњама, али до данас нисмо добили одговор.

УНС је такође тражио и од ПУ у Крушевцу да нам достави поменуто уверење за Радоицу Милосављевића, са законом прописаним подацима о кривичном делу и казни на коју је осуђен, као и оправним последицама осуде, али одговор нисмо добили.

Подсећамо да Радоица Милосављевић од почетка процеса приватизације није одговорио ни на један позив УНС-а, иако смо више пута покушали да ступимо у контакт с њим.

Радоица Милосављевић је до сада условно постао власник осам медија: РТВ Панчево, РТВ Крагујевац, РТВ Крушевац, ТВ Пожега, ТВ Пирот, Центар за информисање Нови Кнежевац, РТВ Цариброд и РТВ Брус, а у другом кругу приватизације појавио се као потенцијални купац РТВ Трстеник и Радио Ваљева.

Допис компаније „Entertainment media group“ можете погледати у прилогу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси