Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Директор Агенције: Сертић ме сменио због БИП-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

08. 10. 2015.

Извор: Мондо, Агенције

Директор Агенције: Сертић ме сменио због БИП-а

Директор Агенције за приватизацију Љубомир Шубара негирао је данас све оптужбе које је на његов рачун изнео министар привреде Жељко Сертић, а након којих је удаљен са те функције.

Шубара је додао да ће поступити у складу са одлуком Владе и да се нада да ће до 20. октобра, до када има право да се изјасни по основу свих тачака које му се стављају на терет, успети да убеди Владу да ништа није радио незаконито и да није крив.

"Надам се да ће влада прихватити моје наводе и овако нешто поништити", рекао је Шубара на конференцији за новинаре.

Он је навео да прва тачка која му се ставља на терет, а то је да Министарству привреде није подносио извештаје о раду Агенције два пута годишње, не стоји, јер од када је именован на ту функцију, министарству је, како тврди, сваког месеца достављао редовне месечне извештаје.

 

Говорећи о приватизацији РТВ Врање, где му је такође изнета замерка на вођење поступка, Шубара је рекао да је решење о преносу бесплатних акција урађено у потпуности у складу са законом.

Он је показао документ из кога се, како је рекао, види да је сагласност за поделу акција те фирме потписана у Министарству привреде.

Говорећи о случају БИП, Шубара је рекао да није желео да се фирма прода у бесцење и да је Агенција све радила по закону. Истакао да је ово предузеће могло да спасе да Пореска управа, први пут у својој историји, није покренула стечајни поступак у овој фирми.

Он је рекао и да нема никакав сукоб са владом и министрима, да га никада није ни имао и да ће сваку одлуку Владе беспоговорно прихватити.

Mинистарство: Vлада једногласна

Министарство привреде демантовало је наводе директора Агенције за приватизацију Љубомира Шубаре да је смењен само због личног сукоба са Жељком Сертићем, наводећи да је захтев за његову смену Влада је подржала једногласно.

"Три недеље уочи одлуке Владе Србије да директора Агенције за приватизацију удаљи са челне позиције Љубомир Шубара није ни у једном од бројних новинских текстова, искористио прилику да са позиције директора изнесе оптужбе које саопштава данас", стоји у саопштењу министарства.

Уместо тога, како наводе, спекулације које су медији преносили о наводном сукобу министра привреде и директора Агенције за приватизацију, а настале из такозваних анонимних извора, поклапају се са оним што данас говори господин Шубара.

"Једино ново што је јавност данас могла да чује је то да господин Шубара сматра - 'Агенција, то сам ја'", истичу у Министарству привреде.

Лични сукоб

Шубара је рекао да се нада да ће лако успети да докаже да ништа од оног што му се ставља на терет није тачно и да се уопште не ради о његовом обрачуну с владом, већ о обрачуну министра Сертића са њим лично.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси