Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Коперникус купио две радио станице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

29. 09. 2015.

Извор: Бета

Коперникус купио две радио станице

Агенција Републике Србије за приватизацију објавила је данас да је са компанијом "Коперникус" потписала уговоре о продаји радија "Шид" и "Рашка", укупне вредности 545.950 евра.

"Коперникус кејбл нетворк" је Радио "Рашка" платио 14.950 евра, а за Радио "Шид" је дао 531.000 евра што је цена 76 пута већа од почетне, по којој је тај локални радио био понуђен.

У систему "Коперникус" су кабловски оператер и телевизија с три канала. Агенција за приватизацију је била обавезна да пре потписивања уговора добије сагласност Управе Министарства финансија Србије за спречавање прања новца и Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).

До сада је потписано шест уговора о продаји капитала медијских предузећа, а прва четири су потписана 25. септембра. То су купопродајни уговори за Радио-телевизију "Инђија", телевизију "Аполо" из Новог Сада и информативно пропагандне центре "Владичин Хан" и "Кула".

Агенција за приватизацију је огласила приватизацију 50 медија, од чега су 22 продата у првом кругу, док 28 иде у други круг приватизације.

Рок за завршетак приватизације медија у власништву Републике Србије и локалних самоуправа је 31. октобар. Ако до тада не буду продати, њихов капитал ће бесплатно бити подељен бившим и садашњим запосленима.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси