Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Неизвесна судбина Ивањичког радија, Радио Сечњу вероватна ликвидација
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

24. 09. 2015.

Извор: УНС

Неизвесна судбина Ивањичког радија, Радио Сечњу вероватна ликвидација

На данашњем отварању понуда у Агенцији за приватизацију, у другом кругу за Ивањички радио стигла је само једна понуда која је условно прихваћена јер је документација понуђача непотпуна, док за Радио Сечањ није стигла ниједна понуда.

 

„У радију ради нас троје с обзиром на то да је петоро радника узело отпремнине. У уторак, 29. септембра ће бити одржана нова седница у Агенцији и уколико једини понуђач допуни своју документацију, биће проглашен новим власником. За сада вам могу рећи само да је потенцијални купац из Ивањице“, рекла је за УНС директорка Ивањичког радија Јелена Савић.

Почетна цена "Ивањичког радија" је 14.359 евра, што је 70% процењене вредности овог медија.

Радио Сечањ је и у другом кругу приватизације остао без купца, а општина Сечањ ће највероватније остати без јединог медија јер му, по свему судећи, следи ликвидација.

„У нашем радију има девет запослених и нико није узео отпремнине, а нажалост, нико ни од садашњих ни бивших радника нема право на бесплатне акције, тако да је наша судбина у рукама општине- или ће нам бити промењена делатност или ћемо бити ликвидирани. Урадили смо све што је тражила Агенција за приватизацију, немамо дугова, али упркос свему томе, заинтересованих за куповину нашег медија није било“, изјавио је за УНС директор Радио Сечња Братислав Шуловић.

Почетна цена Радио Сечња је била 4.929 евра, што је 33% процењене вредности капитала тог локалног медија.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси