Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Из медија у приватизацији отишло 870 запослених
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

18. 09. 2015.

Извор: УНС

Из медија у приватизацији отишло 870 запослених

Од почетка приватизације, своје медијске куће уз отпремнине је напустило 870 запослених, што је скоро сваки трећи од укупно 2356 запослених у 74 медија. „За период од 1. јануара до 15. септембра 2015. године из буџета Републике Србије за предузећа из групе медија, одобрена су средства у укупном износу од 382.522.451,78 динара за решавање 870 вишка запослених у овим предузећима“, саопштено је УНС-у из Агенције за приватизацију.

 

У појединим медијима, практично сви запослени узели су отпремнине.

ЈИП "Нови пут" из Јагодине напустио је 71 запослени од 72, у Нишкој телевизији је остало да ради само шесторо од њих 80, док је у РТВ Бачка Паланка 36 радника узело отпремнине.

Како су УНС-у рекли стручњаци из области радног права, “радници који су узели отпремнине ће моћи поново и то одмах да се запосле у некадашњој медијској кући уколико нови власник то буде желео. Такође, не постоје ни законске препреке зато што су узели отпремнину да се они запосле у неком другом медију“.

Подсећамо да је по завршетку првог круга приватизације од 50 Јавних позива које је расписала Агенција, 22 медија добило нове (условне) власнике, док 28 иду у други круг.

 

 

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси