Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Милосављевић: Неће бити отпуштања из медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

11. 09. 2015.

Извор: sinos.rs

Милосављевић: Неће бити отпуштања из медија

Потенцијални купац више локалних и регионалних медијау Србији Радоица Милосављевић неће отпуштати запослене осим у случајевима где реално не постоји потреба за њиховим радом или због неког друугог разлога у складу са законом или колективним уговором медија.

 

Милосављевић је ово јуче потврдио у разговору са представницима Синдиката новинара Србије у његовој фирми "Слога" у Крушевцу.

Председница СИНОС Драгана Чабаркапа и члан председништва ИО СИНОС задужен за медијску реформу Милан Петковић обавестили су Милосављевића да је СИНОС био изричито против приватизације медија, имајући у виду катастрофалне последице претходне приватизације, као и да је, са  Професионалним удужењем новинара Србије (ПРОУНС) прошле године Уставном суду поднео иницијативу за утврђивање уставности сета медијских закона у делу који се односи на забрану држави (локалној самоуправи) да има власништво у медијима.
          
Они су од Милосављевића затражили  да као потенцијални власник више медија у којима СИНОС има подружнице, не угрожава стечене синдикалне слободе. Милосављевића су, такође, обавестили, да при Министарству рада Републике Србије нема регистроване послодавачке организације у медијима и позвали га да, у обостраном интересу, помогне успостављање социјалног дијалога у Србији. Милосављевић је одговорио да у свему прихвата понуђен позив за сарадњу, да обећава пуну подршку у раду подружница синдиката и да као потенцијални купац жели да синдикат стави у равноправни положај.

- Као послодавац очекујем да и сви запослени имају исти циљ, да подржавају ниво међусобног разумевања и заједничку реализацију замишлених планова и програма у пословању медија, што ће се у потпуности одражавати на њихов статус- изјавио је Милосављевић. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси