Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  НТВ емитује програм са шесторо уместо 80 запослених
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

02. 09. 2015.

Извор: УНС

НТВ емитује програм са шесторо уместо 80 запослених

Нишка телевизија данас ради са шесторо запослених (један новинар, два сниматеља, два радника у маркетингу и један рачуновођа) с обзиром на то да је пред други круг приватизације од 80 запослених, њих 74 је узело отпремнине, укључујући и директора Бобана Рајковића.

„Наша телевизија тренутно је свела програм на 30% досадашњег и обухвата: јутарњи програм, поподневни у виду нишке хронике, две емисије централних вести од 18 часова  и 22 часа, повремене вечерње емисије зависно од тема и актуелности, као и репризе старих емисија. Програм емитујемо уз помоћ хонорарних сарадника“, рекао је за УНС директор НТВ Бобан Рајковић.

Рајковић истиче да је по његовом мишљењу приватизација медија погрешан пут јер ће медији постати зависнији од власти него што су то били раније.

„Већина запослених који су узели отпремнине не зна ни где ће ни шта ће сада, а велика је штета што је град то допустио и није се више ангажовао“, додаје директор НТВ.

На питање УНС-а да ли су имали идеју да се запослени и грађани Ниша организују у Задругу грађана као што је то урадио „План Б за Студио Б“, Рајковић је одговорио да је то "добра идеја, али неодржива у њиховом случају".

"НТВ не може да функционише без улагања у продукционе капацитете, а у наредних годину-две неће бити никакве зараде", рекао је Рајковић.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси