Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Радио Бела Црква добио новог власника, Радио Оџаци иде у други круг приватизације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

26. 08. 2015.

Извор: УНС

Радио Бела Црква добио новог власника, Радио Оџаци иде у други круг приватизације

Радио Бела Црква продат је првопласираном понуђачу Јовици Буркићу за 19.000 евра, што је за 316 евра више од почетне цене, саопштила је Агенција за приватизацију. „ У нашем радију има петоро запослених, од којих ће двоје узети отпремнине. Не знамо ништа о новом власнику, као ни шта ће бити са нама по његовом доласку“, рекао је за УНС директор Радија Бела Црква Радојица Мали.

 

Агенција за приватизацију ће са проглашеним купцем моћи да закључи Уговор о продаји капитала овог медија након што добије позитивна мишљења Министарства финансија - Управе за спречавање прања новца и Регулаторног тела за електронске медија о непостојању сметњи за закључивање уговора.

Приватизација Радија Оџаци проглашена је неуспешном јер није достављена ниједна пријава за учешће у јавном надметању, саопштила је Агенција.

“Имамо 9 запослених, међу којима су три новинара који раде на српском и три на језицима националних мањина. Троје радника ће узети отпремнине, два новинара и један курир. Процењена вредност нашег радија је реална јер имамо зграду од неколико стотина квадрата која се налази у самом центру и сајт на којем објављујемо вести свакодневно, што нема ниједан радио у нашој земљи”, рекао је за УНС директор Радио Оџака Зоран Лукић.

Процењена вредност капитала и почетна цена овог радија је 37.567,24 евра.

Подсећамо да је од 50 објављених Јавних позива од стране Агенције за приватизацију, до сада 18 медија условно добило нове власнике, а 27 иду у други круг приватизације.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси