Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Радоица Милосављевић купио и шести медиј - РТВ Цариброд из Димитровграда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

25. 08. 2015.

Извор: УНС

Радоица Милосављевић купио и шести медиј - РТВ Цариброд из Димитровграда

Радоица Милосављевић из Крушевца купио је Радио-телевизију Цариброд-Димитровград, саопштила је данас Агенција за приватизацију. Као једини понуђач, Милосављевић је РТВ Цариброд купио за 18.600 евра, док је почетна цена овог медија износила 13.933,05 евра.

Како је навела Агенција за приватизацију, Милосављевића je заступао Драган Стефановић из Крушевца. Директор РТВ Цариброд Емил Томов каже за УНС да је продаја овог медија нешто што су очекивали.

„И поред тога што је све било незванично, имали смо сазнања да ће РТВ Цариброд бити продат. У овом медију има 20 запослених. Данас баш предајемо документацију за социјални програм за шесторо радника, остали су решили да остану. Чекамо потписивање уговора да видимо како ће се даље развијати ситуација. Такође, очекујемо и да чујемо шта оснивач овог медија, тј. Скупштина општине има да каже,“ рекао је Томов.  

РТВ Цариброд-Димитровград је шести локални медиј који је купио Милосављевић. Пре тога, Милосављевић је постао власник РТВ Панчева, РТВ Крагујевца, РТВ Крушевца, ТВ Пожеге и Центра за информисање Нови Кнежевац.

Након добијања позитивних мишљења Министарства финансија - Управе за спречавање прања новца и Регулаторног тела за електронске медија о непостојању сметњи за закључивање уговора, Агенција за приватизацију ће са купцем закључити Уговор о продаји капитала.

Подсећамо, Агенција за приватизацију до сада је расписала 42 Јавна позив за продају медија, од чега је њих 17 продато, док 25 иде у други круг приватизације.

Коментари (5)

Остави коментар
сре

21.07.

2021.

zika [нерегистровани] у 20:43

readojica

radojica je bivsi robijas odakle mu pare

Одговори
сре

26.08.

2015.

pera [нерегистровани] у 20:10

mediji

Mi prodajemo televizije koje su vlasnistvu gradova i opstina pod plastom da nam EU to trazi a u Austriji clanici EU u gradu Becu radi gradska Tv W 24 u vlasnistvu grada Beca koja emituje program preko kabla...tako da je to izgleda velika laz da nam Eu trazi prodaju medija...

Одговори
уто

25.08.

2015.

Dimitrovgrad [нерегистровани] у 17:17

Gaženje prava manjine

TV Caribrod je televizija bugarske nacionalne manjine. U Ustavu Srbije stoji da će država poštovati dostignuta prava manjina i neće ih smanjivati. Evo kako Vučić poštuje Ustav

Одговори
уто

25.08.

2015.

Slobodan Aleksić [нерегистровани] у 13:12

Uskoro ćete ostati bez članstva

Bez imalo kritičkog duha podržali ste Set medijskih zakona.Uskoro neće biti više onih koji bi da su vaši članovi.To ovima iz Kurira, Alo, Informera ili Palme plus ne treba.Sramno je to što ste dozvolili i vi i NUNS.Naparvi ćete zemlju sludjenih a ne informisanih.

Одговори
уто

25.08.

2015.

Саша [нерегистровани] у 11:05

ЛУДИЛО

Од 17 медија Радоица купио шест. СВАКА ЧАСТ! А УНС и Нунс треба да се угасе, јер су издали новинаре и новинарску професију. У супротном, за председника УНС-а треба изабрати Радоицу!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси