Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Локални медији као на распродаји
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

25. 08. 2015.

Аутор: Е.В.Н. Извор: Вечерње новости

Агенција за приватизацију наставља продају информативних кућа које су на аукцији

Локални медији као на распродаји

Настављају се продаје локалних медија по Србији и ако се изузме помало невероватан пример Радио Шида, који је купљен по 76 пута већој цени од почетне, велика већина трансакција обавља се сходно очекивањима.

 

 

У односу на првобитно процењене вредности, нови власници  по правилу  уједно су и једини понуђачи, па до информативних кућа најразличитијег спектра долазе без неких озбиљнијих повећавања цене.

Иако је сваки локални медиј прича за себе, бременита сваковрсним судбинама како фирме, тако и запослених, приметни су и трендови регионалног укрупњавања.

Јер, Радоица Милосављевић из града на Расини поред РТВ Панчево, РТВ Крушевац и РТВ Крагујевац од јуче је постао власник и ЈП "Телевизија Пожега".

Како је саопштено из Агенције за приватизацију, почетна цена за стопостотно власништво капитала који је општина из Златиборског округа имала у локалној ТВ износила је 38.883 евра, а Милосављевићу је као једином учеснику у поступку продато за 39.000.

Са проглашеним купцем, Агенција ће закључити уговор о продаји капитала, али тек по добијању позитивних мишљења Министарства финансија - Управе за спречавање прања новца, те Регулаторног тела за електронске медије...

Новог власника добило је и Јавно предузеће за информисање "Шумадија" из Аранђеловца, које је Саши Јанковићу из града под Букуљом продато за 34.000 евра.

На конкурс су за куповину ове РТВ стигле су две понуде, а почетна цена износила је 31.380.

У јавном надметању, Јанковић изгледа и није морао много да се труди, па је и он стекао статус такозваног условног купца  док не стигну сагласности већ поменутих институција, као у примеру из Пожеге...

Човек из локала пазарио је и Јавно предузеће "Информативни прес центар" у Владичином Хану, у оквиру којег послује и тамошњи Радио Хан.

Нови власник је Милош Динић, власник фотографске радње "Фото Чале".

Агенција за приватизацију капитал овог ЈП понудила је на аукцији, по почетној цени од око 8.225 евра, у динарској против вредности, а продато је за око 8.230  једином валидном понуђачу.

Динић засад  до званичног потписивања уговора и преузимања ЈП ИПЦ не жели да говори о плановима за радио, баш као што је непознаница и шта ће бити са шесторо стално и двоје запослених на одређено време...

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси