Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Поново оглашена продаја три локална медија - цена већ од 1.113 ЕУР
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

24. 08. 2015.

Извор: Бета, еКапија

Поново оглашена продаја три локална медија - цена већ од 1.113 ЕУР

Агенција за приватизацију Србије поново је данас огласила продају "Радио Ваљева", телевизије "Реч радника" из Алексинца и "Радио Петровца" из Бачког Петровца, пошто претходни покушај приватизације није успео.

Како се наводи у јавном позиву, почетна цена за 100% капитала "Радио Ваљева" је 1.113 ЕУР, односно 33% процењене вредности капитала тог радија у власништву Града Ваљева.

Почетна цена за 100% капитала Јавно новинско-издавачког, радио-дифузног и ТВ предузећа "Реч радника" из Алексинца је 11.330 ЕУР, односно половина процењене вредности капитала.

Установа "Информативни центар Бачки Петровац" у власништву Општине Бачки Петровац понуђена је по почетној цени од 4.336%, што је 50% процењене вредности капитала.

Рок за подношење пријава за учешће у надметању за те медије је 24. септембар, а понуде ће бити отворене 28. септембра у Агенцији за приватизацију.

Јавне лицитације медија почеле су 6. августа, а по новим прописима 72 медија у власништву државе и локалних самоуправа требало би да буду приватизована до краја октобра ове године. Ако до тада не добију новог власника, њихове акције биће бесплатно подељене садашњим и бившим радницима. Уколико радници то не прихвате, медиј ће бити угашен.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси