Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Јавно предузеће за информисање "Шумадија" и Радио Хан добили нове власнике, ЈИП "Бачка Топола" иде у други круг приватизације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

24. 08. 2015.

Извор: УНС

Јавно предузеће за информисање "Шумадија" и Радио Хан добили нове власнике, ЈИП "Бачка Топола" иде у други круг приватизације

За Јавно предузеће за информисање „Шумадија“ из Аранђеловца у чијем саставу се налазе радио и телевизија достављене су две понуде, а након јавног надметања Комисија је Сашу Јанковића из Аранђеловца прогласила купцем ове медијске куће, саопштила је Агенција за приватизацију.

 

 

„Шумадија“ је продата за 34.000 евра, што је за 2.619,62 евра више од почетне цене.

„Било је запослено 22 радника и сви су узели отпремнине, а потписали смо уговор да радимо до 1. септембра. Разговарали смо са новим власником и рекао нам је да су му потребни радници, али не и да ли ће и кога од нас поново запослити“, рекла је за УНС директорка ове медијске куће Невенка Поповић.

Радио Хан продат је једином понуђачу - Милошу Динићу из Владичиног Хана за 8.230 евра.

„У првој фази отпремнине је већ узело петоро радника, а за осталих пет, укључујући и мене, су такође обезбеђене отпремнине.  Постоји могућност да сви они остану да раде у радију, тј. да их нови власник запосли јер мора да настави досадашњу програмску орјентацију са четири сата локалног програма, а за то су му потребни људи који овде раде. Разговарали смо са господином Динићем и у коректном односу смо са њим, а шта ће бити касније, видећемо“, рекао је за УНС директор Радио Хан-а Зоран Цветковић.

Агенција за приватизацију ће са проглашеним купцима моћи да закључи Уговоре о продаји капитала након добијања позитивних мишљења Министарства финансија – Управе за спречавање прања новца и Регулаторног тела за електронске медије о непостојању сметњи за закључивање уговора.

Приватизација Јавног информативног предузећa „Бачка Топола“ у чијем саставу су радио и кабловска телевизија, проглашена је неуспешном јер у предвиђеном року није достављена ниједна пријава за учешће у јавном надметању, саопштила је Агенција за приватизацију.

„Имамо 12 запослених од којих је двоје узело отпремнине, а нико нема право на бесплатне акције. Нама је најбитније да одржимо квалитет, а надамо се да ћемо ускоро добити новог власника“, рекла је уа УНС директорка овог медија Корнелија Мирић.

Почетна цена за продају капитала Јавног информативног предузећа „Бачка Топола“ износи 35.201,88 евра.

Подсећамо, Агенција за приватизацију до сада је расписала 41 Јавни позив за продају медија, од чега је њих 16 продато, док 25 иде у други круг приватизације. 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси