Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Радоица Милосављевић купио још два медија - ТВ Пожегу и Центар за информисање Нови Кнежевац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

24. 08. 2015.

Извор: УНС

Радоица Милосављевић купио још два медија - ТВ Пожегу и Центар за информисање Нови Кнежевац

Радоица Милосављевић из Крушевца, нови власник РТВ Панчево, РТВ Крагујевац и РТВ Крушевац, купио је још два медија – ТВ Пожега и Центар за информисање Нови Кнежевац. Агенција за приватизацију прихватила је у петак понуду Радоице Милосављевића за ТВ Пожега. Као једини понуђач, Милосављевић је ову телевизију купио за 39.000 евра, што је за 117 евра више од почетне цене која је износила 38.883 евра.

„Надамо се да ће након продаје ТВ Пожега свих 12 запослених остати у телевизији и да ћемо наставити са радом као и до сада. Нико од радника није узео отпремнине. Видео сам господина Милосављевића на отварању понуда и чекамо да Агенција за приватизацију изврши све провере и уговор буде потписан па да видимо шта ћемо даље. Важно је да телевизија настави да ради, без обзира на то да ли је у приватном или државном власништву,“ рекао је за УНС в.д. директора ТВ Пожега Дука Илић.

Радоица Милосављевић био је једини понуђач и за куповину Центра за информисање Нови Кнежевац у чијем су саставу инфо канал на кабловској телевизији и „Новокнежевачке новине“. Почетна цена овог медија била је свега 235,05 евра, а продата је Милосављевићу за 480 евра, колико је навео у понуди.

„Центар за информисање има седам запослених. Сви су узели отпремнине, тако да од њих за сада нико неће остати да ради. Да ли ће их нови власник запослити поново, то још увек не знамо, чекамо да видимо како ће се даље развијати ситуација “, рекао је УНС-у в.д. директора Центра за информисање Нови Кнежевац Деже Чејтеи.

Радоица Милосављевић ће Уговор о продаји капитала са Агенцијом за приватизацију потписати  након добијања позитивних мишљења Министарства финансија - Управе за спречавање прања новца и Регулаторног тела за електронске медија о непостојању сметњи за закључивање уговора.

Подсећамо, Агенција за приватизацију до сада је расписала 41 Јавни позив за продају медија, од чега је њих 16 продато, док 25 иде у други круг приватизације.

Коментари (3)

Остави коментар
пон

24.08.

2015.

pera jovanov ucenik [нерегистровани] у 23:17

BORBA-GB

ja vidim da je najvise para izgubio u kupovini centra za informisanje novi knezevac. ovi nasi na malo te najvise zakinu

Одговори
пон

24.08.

2015.

Iz okoline Krusevca [нерегистровани] у 15:45

Svasta!

Daj Boze da Radojica Milosavljevic-Masa zna uopste gde je Novi Knezevac na geografskoj karti!

Одговори
пон

24.08.

2015.

Saša Todorović [нерегистровани] у 12:46

DILEMA

Da li se meni čini, ili je nekakav Zakon zabranjivao koncentraciju medija u rukama jednog čoveka?!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси