Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

21. 08. 2015.

Аутор: С.Новосел Извор: Данас

Продата Регионална РТВ Нови Пазар

Нови власник мења име

Регионална РТВ Нови Пазар је продата. Тако је званично стављена тачка на многобројне спекулације о будућем власнику, али и на вербални рат између заинтересованих страна. Нови власник је конзорцијум на чијем челу је актуелни директор те куће Денис Маврић.

 

Ова медијска кућа, чији оснивач је био град Нови Пазар, продата је за три евра више од почетне цене.

Са 89.347 евра нови власници су вредност „попели“ на 89.350 евра.

На аукцијској продаји били су само представници конзорцијума, јер је други заинтересовани Мухамед Зукорлић, брат муфтије санџачког, одустао и обавестио Агенцију за приватизацију да неће учествовати у куповини „све док се не обезбеде законски услови и нормалан амбијент за равноправно учешће потенцијалних купаца“.

Написао је да се процедура приватизације одвија „у законски и морално неприхватљивим околностима“.

Оптужио је градску управу, на челу са градоначелником, да се ставила на страну једног купца „чиме се крши принцип лојалне конкуренције“.

- Посредством ове телевизије и других медија, градске власти су извргле мене и моју породицу, не штедећи и злоупотребу деце, незапамћеном линчу, увредама и клеветама, све са циљем да се овом конзорцијуму, блиском управо тој власти, обезбеди куповина, образлож ио је разлоге Зукорлић у писму Агенцији за приватизацију и констатовао да „обзиром надлежни органи, упркос, упозорењу, нису предузели ништа по овом питању, а и због постојања основа сумње да поједини чланови конзорцјума немају право учешћа на аукцијској приватизацији, моја част, достојанство и лична одговорност не допуш тају ми да легитимизујем приватизацију Регионалне РТВ, коју прати отворено кршење законских и моралних начела“.

Све ово што је написао, медијима је доставио двадесет минута пре заказаног јавног надметања (14,30).

Куповину ове медијске куће први су поздравили представници бошњачких партија, који су део владајуће већине у граду.

Задовољни су што је Регионалну РТВ купио конзорцијум, али што је муфтија Зукорлић „гладан медијске пажње“ остао без ове телевизије, коју је пре десетак година називао кућом зла.

Нови власници програм емитују под старим именом.

Маврић најављује скори бољи програм, нови визуелни идентитет и ново име.

Конкурс за нови назив ТВ је расписан и најбољи предлог биће награђен са 30 хиљада динара.

Нико ништа не каже из којег простора ће да емитују програм, јер је новопазарски градоначелник најавио, уочи саме приватизације, да без обзира ко купи мораће да напусти зграду, да би се ту уселиле управе јавних предузећа и установа чији је оснивач град. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси