Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Радио Шид и Радио Рашка добили истог власника- Kopernikus Cable Network
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

20. 08. 2015.

Извор: УНС

Радио Шид и Радио Рашка добили истог власника- Kopernikus Cable Network

"Kopernikus Cable Network" д.о.о. из Ниша постао је власник два медија, Радио Шида и Радио Рашке. Радио Шид продат је првопласираном понуђачу "Kopernikus Cable Network" по цени од 531.000 евра, што је 76 пута већа цена од почетне која је била 6.928 евра па је Радио Шид постао најскупље продат медиј.

 

У Јавном надметању је учествовало пет понуђача, међу којима су била и два интернет провајдера „Меднет“ из Панчева и "Kopernikus Cable Network" из Ниша који је понудио највишу цену и постао власник Радио Шида.

Радио са 46 година дугом традицијом има 14 запослених јер је деветоро узело отпремнине.

„Процењена вредност нашег радија је рађена на основу књиговодствене вредности, а његова права вредност је доста већа с обзиром на то да смо 2003. године направили кабловски систем који је и подигао цену и велико интересовање за његову куповину. Нови власник је обећао да ће задржати постојећи ниво нашег рада и уложити средства да направи и тв студио, тј његови планови су добри и надамо се да ће се и остварити“, рекао је за УНС директор Радио Шида Никола Видић.

Комисија Агенције је једногласно одобрила пријаву "Kopernikus Cable Network" д.о.о. из Ниша који је био и једини учесник у јавном надметању и прогласила га купцем Радио Рашка.

Почетна цена Радио Рашка износила је 14.939,03 евра, а излицитирана цена од јединог понуђача била је 14.950,00 евра.

У саставу кабловско-дистрибутивног система "Коперникус" су кабловски оператер и телевизија са три канала.

Подсећамо да је од 36 расписаних Јавних позива од стране Агенције за приватизацију, 12 медија добило нове власнике, а 24 иду у други круг приватизације.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси