Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

20. 08. 2015.

Аутор: Д. Ераковић Извор: Данас

Чекају се ниже цене

Шабачки медији, РТВ Шабац и лист „Глас Подриња“ нису нашли купца у првој понуди.

 

РТВ Шабац имао је високу цену од 71 милион динара, односно око 600.000 евра, и то је вероватно разлог што се нико није јавио за куповину.

Иначе, ТВ Шабац има регионалну фреквенцију, и располаже заједно са Радио Шапцем пословним простором од око 1.500 квадрата. Поседује два добро опремљена студија, као и солидну мобилну технику. ТВ Шабац имао је око 50 запослених, али је пре аукције уз отпремнину отишло 12 запослених, од чега две новинарке, док су остало комерцијалисти и техничко особље.

Радио Шабац поседује општинску фреквенцију, и располаже са два студија. ЈКП РТВ Шабац имао је годишњи промет од око 50 милиона динара, од чега нешто више од половине су средства градског буџета док се остало намиривало на тржишту. Годишњи губитак кретао се до два милиона динара.

Лист „Глас Подриња“ имао је цену од 185.000 евра, и била је само једна али непотпуна понуда која је одбачена. Овај шабачки недељник који обележава 71 годину излажења већ је једанпут био приватизован по рекордној цени од око 700.000 евра.

Међутим, купци нису уплатили последњу рату тако да је уговор поништен и лист се поново нашао на аукцији. У току прве приватизације редакцију је напустило десетак новинара и сарадника, на челу са директором и главним уредником због, како је образложено, неадекватног односа према професији тадашњих власника. Лист поседује 700 квадрата пословног простора и запошљава око 15 новинара и сарадника.

Отпремнину је за сада узео бивши директор РНИРО „Глас Подриња“ и дугогодишњи колумниста Бранко Јелић уз објашњење да није све на продају.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси