Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  Ниш: НТВ остаје без запослених, следи гашење?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

19. 08. 2015.

Извор: Б92, Бета

Ниш: НТВ остаје без запослених, следи гашење?

Нишка телевизија (НТВ) могла би већ за који дан да обустави емитовање програма јер су запосленима уплаћене отпремнине из социјалног програма. За ту опцију изјаснило се 75 од укупно 81 запосленог. Заменик главног и одговорног уредника НТВ-а Милан Петковић рекао је агенцији Бета да на телевизији остају само два сниматеља, монтажер, двоје запослених у маркетингу и један радник рачуноводства.

"Првих 25 запослених је подигло новац и потписало решење о отказу. Наредних дана учинићемо то и сви ми остали. Можда само нас неколико ентузијаста останемо да организујемо програм, али по ком основу и уз које уговоре то још не знамо", рекао је Петковић. 

Он је истакао да велики проблем у очувању континуитета у раду Нишке телевизије представља то што она још није добила новог власника, пошто је недавно пропао први покушај њене продаје. 

"Очигледно да не постоји намера Министарства културе и информисања да сачува телевизију. Да та намера постоји они би сачекали са исплатом отпремнина до завршетка другог круга приватизације", рекао је Петковић. 

Веће Града Ниша је недавно изменом својих аката омогућило да Нишка телевизија буде финансирана из буџета града Ниша до 31. октобра, који је одређен као крајњи рок за приватизацију свих медија у Србији.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

21.08.

2015.

Милосав [нерегистровани] у 07:05

Медији

Зашто УНС остаје нем на дешавања у приватизацији медија? Конзорцијум, који је конкурисао за куповину Нишке ТВ је, непосредно пре тога, од града, кроз "пројекте" за развој медија, добио средства већа од процењене вредности те телевизије. Приватизација градске телевизије градским парама? Ако ће у будућности медији у Нишу бити под контролом једног или два човека да ли то неко успоставља монопол у медијској области? Ако ће нам такса за РТС бити 150 динара, за грађане Србије који живе у Војводини, и 500 динара за остале, где је ту равноправност грађана? Немате право на јавни сервис али имате право на већу претплату! И многа друга питања. УНС ћути. Да ли свесно постајете саучесници?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси