Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Без купаца “Наш глас” из Смедерева и Радио Брајево
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

19. 08. 2015.

Извор: УНС

Без купаца “Наш глас” из Смедерева и Радио Брајево

Приватизација Новинско изадавачког друштва “Наш глас” из Смедерева и Радио Барајева проглашена је неуспешном јер није стигла ниједна пријава за учешће у јавном прикупљању понуда, саопштила је Агенција за приватизацију.

“У нашем предузећу има девет запослених, од којих је седам у сталном радном односу. Нико нема право на бесплатне акције нити је ико узео отпремнине. Постоје незваничне информације да је двоје купаца заинтересовано за куповину нашег медија, а један од њих је из Смедерева. Тешко послујемо јер су штампани медији у незавидној ситуацији, а наш град је из буџета издвојио само 0,71% новца за финансирање медија. Капацитети нашег медија су у јако лошем стању и неопходна је потпуна рестаурација”, рекао је за УНС директор “Нашег гласа” Горо Реџић.

Радио Барајево има двоје запослених, тонца који је и в.д. директора и новинара.

“Немамо право на бесплатне акције, нити смо узели отпремнине. Чекамо да ли ће нас неко купити или ћемо се угасити. Желели смо сами да откупимо радио, али је то велика сума новца за нас и зато радимо колико морамо јер нам не дозвољавају да одемо док се не заврши приватизација”, рекао је за УНС в.д. директора овог радија Дејан Николић.

Почетна цена Радио Брајева износи 23.432 евра, док је цена “Нашег гласа” 226.200 евра.

Подсећамо да је од 33 расписана Јавна позива од стране Агенције за приватизацију, 9 медија добило нове власнике, а 24 чека други круг приватизације.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси