Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

18. 08. 2015.

Извор: РТВ

Продата РТВ Бачка Паланка

Јавно инфомативно предузеће Радио и телевизија Бачка Паланка продато је Павлу Анушићу за 249.000 евра након јавног надметања, објавила је данас Агенција за приватизацију. Укупно су биле достављене три понуде.

 

Након спроведеног поступка јавног надметања, постигнута је највећа купопродајна цена од 249.000,00 евра је коју је понудио Павле Анушић, чиме су створени услови да га Комисија за спровођење поступка прогласи купцем 100 одсто капитала Радио и телевизије Бачка Паланка, пише у саопштењу.

Агенција за приватизацију ће са купцем закључити уговоре о продаји капитала након добијања позитивних мишљења Министарства финансија и Регулаторног тела за електронске медија о непостојању сметњи за закључивање уговора.

Радио Сечањ поново на продају

Агенција за приватизацију поново је данас огласила продају капитала Радио Сечња и Јавно информативног предузећа "Нови пут" из Јагодине.

Почетна цена Радио Сечња је 4.929 евра, што је 33 одсто процењене вредности капитала тог локалног медија.

Рок за подношење пријава за учешче на надметању је 22. септембар, а пријаве ће бити отворене 24. септембра.

За јагодински "Нови пут", у чијем саставу су два недељника, радио и ТВ, почетна цена је 46.258 евра, што је 50 одсто процењене вредности укупног капитала предузећа.

Заинтересовани купци пријаве могу да поднесу до 21. септембра, а отварање пријава је заказано за 23. септембар.

Од 72 медија у којима држава и локалне самоуправе имају власништво, до сада су продати РТВ Трстеник, Телевизија Аполо из Новог Сада, РТВ Нови Пазар, РТВ Крушевац, РТВ Крагујевац, РТВ Инђија и РТВ Бачка Паланка.

За београдску телевизију Студио Б стигла је једна понуда, чије ће јавно отварање бити обављено наредних дана. Јавне лицитације медија почеле су 6. августа, а по новим прописима они треба да буду приватизовани до краја октобра ове године. Ако до тада не добију новог власника, њихове акције ће бити бесплатно подељене садашњим и бившим радницима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси