Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Продата још три медија - РТВ Инђија, РТВ Крагујевац и РТВ Крушевац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

17. 08. 2015.

Извор: УНС

Продата још три медија - РТВ Инђија, РТВ Крагујевац и РТВ Крушевац

Нови власник РТВ Крагујевац и РТВ Крушевац постао је Радоица Милосављевић, иначе актуелни власник и РТВ Панчева, док је купац РТВ Инђије Данијела Суша из Шида. Комисија Агенције за приватизацију је констатовала да су понуде Радоице Милосављевића и Данијеле Суше за куповину ових медија биле једине достављене понуде и у складу са Уредбом о условима, поступку и начину продаје капитала и имовине методом јавног прикупљања понуда са јавним надметањем.

У РТВ Инђијa је тренутно осам запослених пошто је њих деветоро узело социјални програм.

“У овом медију сам провео 25 година и 7 година био на директорској функцији, а да ли ћу остати и даље зависи од новог власника. Желео сам отпремнину када су узеле колеге које су отишле, али су ми у Министарству рада рекли да директор који је покренуо социјални програм за своје запослене, не може бити обухваћен њиме. Ово је пета приватизација нашег медија јер су претходне четири биле неуспешне с обзиром на то да смо од 2006. године у процесу приватизације”, каже за УНС директор РТВ Инђија Цветко Тадић.

Почетна цена капитала РТВ Инђија је била 63.458,00 евра и по тој цени је Данијела Суша купила овај медиј.

Директорка РТВ Крагујевац Славица Трифуновић за УНС је рекла да је у овом медију на почетку године било запослено 96 радника, а сада их има 70 с обзиром на то да је њих 26 узело отпремнине. РТВ Крагујевац нормално ради и још увек их није контактирао нови власник.

Радоица Милосављевића из Крушевца  је купио РТВ Крагујевац за 85.500,00 евра, што је за 116,67 евра више од почетне, тј. процењене вредности капитала овог медија.

"У РТВ Крушевац je 60 запослених узело отпремнине, још 10 чека други круг, а само њих 20 планира да остане, што нам говори о стању у овој медијској кући када је у питању процес приватизације који ће донети 'боље, квалитетније и објективније информације и бити за медијско јавно добро' ", рекао је за УНС директор ове медијске куће Ђорђе Ковачевић.

Почетна цена капитала РТВ Крушевац износила је  13.922.06 евра, а нови власник Радоица Милосављевића обавезао се да плати 14.000,00 евра.

Агенција за приватизацију ће са проглашеним купцима моћи да закључи Уговоре о продаји капитала тек након добијања позитивних мишљења од Министарства финансија - Управе за спречавање прања новца и Регулаторног тела за електронске медија о непостојању сметњи за закључивање уговора.

Подсећамо да је од 25 расписаних Јавних позива од стране Агенције, 7 медија добило нове власнике, 17 иде у други круг приватизације, док је једном, „Студију Б“ условно одобрена продаја.

Коментари (4)

Остави коментар
уто

18.08.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 08:56

Re: tako kaže ''veliki brat''

Nema mesta čuđenju. Polako, ali sigurno pustoši se medijsko nebo nad Srbijom, a sve u cilju ''izlaska države iz medija i velikih medijskih sloboda''. Jer tako jažu oni sa zapada koji nam kroje živote i nameću Velike evropske tekovine, ne misleći o tome da su one u našim prilikama neprimenjive u mnogo čemu, pa i u medijima. Ali, ako Veliki tako kažu, ko pita obične smrtnike. A Koalicija je tu da sve nadgleda i kontroliše, jer i oni zaboga, štrbaju dobar deo stranih para za to što rade. Projekat mora da se sprovede.

Одговори
пон

17.08.

2015.

Jagodinac press [нерегистровани] у 18:24

pitam se, pitam se

Ko je bre taj Radojica, šta je po frofesiji, odakle mu kapital, čime se bavi, i da li medije kupuje u svoje ime ili se iza njega krijje "stranački kapital", a da se naslutiti čiji ?

Одговори
пон

17.08.

2015.

Jagodinac press [нерегистровани] у 18:17

pitam se, pitam se

Jer neko zna ko je taj Radojica Milosavljević, odakle mu kapital, čime se bavi, ili je samo predstavnik nekih skrivenih, verovatno stranačkih "investitora"

Одговори
пон

17.08.

2015.

Чарапан [нерегистровани] у 17:18

СРАМОТА

Радоица, БРУКА! КРАЈ И ПОТОП СРПСКИХ МЕДИЈА У РЕЖИЈИ МЕДИЈСКЕ КОАЛИЦИЈЕ И САШЕ МИРКОВИЋА!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси