Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  РТВ Врање објавила Јавни позив за упис бесплатних акција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

17. 08. 2015.

Извор: УНС

РТВ Врање објавила Јавни позив за упис бесплатних акција

Јавно предузеће Радио-телевизија Врање објавила је у суботу, 15. августа, у дневном листу „Политика“ јавни позив за пренос капитала без накнаде запосленима у овом медију.

Ово је први јавни позив који је, на основу Уредбе о преносу капитала без накнаде запосленима код издавача медија, расписан за један медиј.

Како је УНС-у рекао в.д. директора РТВ Врање Нинослав Смиљковић, РТВ Врање има 26 запослених, а процењена вредност овог медија је 13.944.228,30 динара.

„Били смо спремни да објавимо позив још 1. јула, када је истекао рок за објављивање позива за продају медија, али смо чекали да се донесе Уредба, а након тога да од Агенције за приватизацију добијемо неопходу Одлуку о обустави поступка приватизације медија продајом капитала и наставку поступка приватизације медија преносом капитала запосленима без накнаде, коју смо добили 13. августа“, каже Смиљковић.

Рок за упис удела је 15 дана од објављивања Јавног позива.

„Од укупног броја запослених, око 20 има право на бесплатне акције. Наравно, у складу са Уредбом, право на акције имају и бивши запослени и пензионери који су некада радили у овом медију“, каже Смиљковић.

До данас, како истиче Смиљковић, већ је неколико запослених уписало уделе.

„Данас смо уписали прве уделе, запослени су заинтересовани да наставе да воде овај медиј. Колико сам информисан, акције ће уписати и бивши запослени којима је одобрен социјални програм. Уверен сам да ће након истека позива бити доста уписаних и да ће овај медиј наставити да ради“, рекао је Смиљковић УНС-у.

Подсетимо, право на пренос бесплатних акција у медијима за које није расписан јавни позив за продају или се не појаве заинтересовани купци, имају сви запослени код издавача медија, држављани Републике Србије који су запослени или су раније били запослени код издавача медија, запослени у контролном, односно зависном предузећу, ако је издавач медија зависно, односно контролно предузеће и пензионери.

Запослени имају право на пренос бесплатних акција за сваку пуну годину проведену у радном односу код тог издавача медија. Право на пренос бесплатних акција запослени могу остварити највише за 35 година проведених у радном односу код тог издавача медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси