Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Брат муфтије Зукорлића одустао од куповине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

15. 08. 2015.

Аутор: С. Н. Извор: Данас

Продата РТВ Нови Пазар

Брат муфтије Зукорлића одустао од куповине

Јавно предузеће за информисање „Нови Пазар" (Регионална РТВ Нови Пазар) од јуче поподне власништво је конзорцијума на чијем челу је актуелни директор те куће Денис Маврић.

Ова медијска кућа, чији оснивач је град Нови Пазар, продата је за 89.350 евра за три евра више од почетне цене (89.347 евра).

Представници конзорцијума су били сами на аукцијској продаји у Агенцији за приватизацију, јер је други заинтересовани Мухамед Зукорлић, брат муфтије санџачког Муамера Зукорлића, јуче одустао од јавног надметања.

Двадесетак минута пре заказаног термина (14,30) за отварање понуда, медијима у овом граду је прослеђено писмо које је Зукорлић упутио Агенцији за приватизацију.

Зукорлић је обавестио Агенцију да неће да учествује у куповини "све док се не обезбеде законски услови и нормалан амбијент за равноправно учешће потенцијалних купаца". Написао је да се процедура приватизације одвија "у законски и морално неприхватљивим околностима". Оптужио је градску управу, на челу са градоначелником, да се ставила на страну једног купца „чиме се крши принцип лојалне конкуренције".

„Посредством ове телевизије и других медија, градске власти су извргле мене и моју породицу, не штедећи и злоупотребу деце, незапамћеном линчу, увредама и клеветама, све са циљем да се овом конзорцијуму, блиском управо тој власти, обезбеди куповина", образложио је разлоге Зукорлић у писму Агенцији за приватизацију.

Он је констатовао да "с обзиром да надлежни органи, упркос, упозорењу, нису предузели ништа по овом питању, а и због постојања основа сумње да поједини чланови конзорцијума немају право учешћа на аукцијској приватизацији, моја част, достојанство и лична одговорност не допуштају ми да легитимизујем приватизацију Регионалне РТВ, коју прати отворено кршење законских и моралних начела".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси