Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

13. 08. 2015.

Извор: УНС

И РТВ Шабац без купца

Поступак приватизације РТВ Шабац проглашен је неуспешним јер није достављена ниједна понуда за куповину овог медија, саопштила је Агенција за приватизацију.

На телевизији је остало 26 запослених јер је 12 узело отпремнине, од којих су два новинара, док су остали радници из комерцијале и технике.

Поједини запослени имају право на бесплатне акције, али се не зна да ли желе да их искористе.

„Запослени који су остали у овом медију кажу да нормално раде, нису забринути за своју и судбину РТВ Шабац јер је то телевизија регионалног карактера која има велику гледаност, рејтинг и добре програмске шеме, тј. у питању је перспективна телевизија без које грађани Шапца  не би могли“, речено је УНС-у из ове медијске куће.

У другом кругу приватизације почетна цена од 594.669 евра ће бити снижена на 75%, а 90% од процењене вредности чини пословни простор од 2000 квадрата са солидном опремом.

Телевизија се сада финансира из сопствених и општинских прихода.

Радио Шабац има традицију од 45 година, а телевизија 21 годину.

Подсећамо да су међу информативним предузећима чији је поступак приватизације проглашен неуспешним у првом кругу и “Дневник“ ад Нови Сад, ЈП ,,Нови пут“ Јагодина , и ЈП „Радио Бујановац“ , “Ивањички Радио”, Радио Ваљево , Радио СечањИнформативни центар “Бачки Петровац”,“Реч радника” из Алексинца ,“Нишка телевизија” и “Телевизија Блаце”.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

14.08.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 09:31

Budite precizniji

Ko god da je pisao ovaj tekst nije to dobro uradio. Prva recenica je nejasna, jer se javlja dilema da li se dvoje novinara i ostali zaposleni u tehnici racunaju od broja 26 ili 12. Nije moguce da ce cena u drugom krugu biti snizena za 75 odsto, jer je dozvoljeno maksimalno umanjenje do 30 odsto. Nije takodje tacno da RTV Sabac deli prostor sa Glasom Podrinja. RTV ima svoj prostor, uknjizen na svoje ime, od oko 2.000 kvadrata, a Glas Podrinja ima svojih nesto manje od 1.000 kvadrata.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси