Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Пресуде и кривичне пријаве "утврђују" цену
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

13. 08. 2015.

Аутор: С. Новосел Извор: Данас

Приватизација РТВ Нови Пазар између „две ватре“

Пресуде и кривичне пријаве "утврђују" цену

Ниједна приватизација у Новом Пазару није прошла са много буке и потезања аргумената заинтересованих страна, као што је случај са Јавним предузећем за информисање „Нови Пазар“ (Регионална РТВ).

Минулог петка отварање јавних понуда је одложено јер је „Комисија за спровођење поступка утврдила да постоји техничка грешка у јавној исправи за једног од учесника поступка издатој од надлежног суда у Новом Пазару“.

Рок за исправку ток документа је остављен до данас и да се достави Агенцији за приватизацију.

Комисија ће о томе сутра одлучивати и „уколико допуњена документација буде прихваћена, одмах ће се спровести отварање коверата са понудама и одржати јавно надметање“.

За куповину овог медија заинтересовани су конзорцијум на чијем челу је актуелни директор Регионалне РТВ Нови Пазар Денис Маврић и Мухамед Зукорлић, брат муфтије санџачког Муамера Зукорлића.

Одлагање јавног надметања на ноге је подигао обе стране.

Заинтересоване стране се не штеде, једна о другој износећи документоване чињенице.

Зукорлић је Агенцији за приватизацију и Полицијској управи Нови Пазар пријавио Маврића „да је скривао податке о стварној вредности предузећа како би се негативно утицало на могуће заинтересоване купце“ (пријављено је више запослених него што их има, на списку имовине не налазе се аутомобил и зграда у којој се налази РТВ Нови Пазар).

Маврић је узвратио подношењем кривичне пријаве „за изношење лажних информација“, али и медијима доставио документацију која, како тврди, доказује да је Зукорлић у Босни кажњаван „за неовлашћено ношење оружја, за неплаћање закупа за објекат који је користио и за неплаћање алиментације бившој супрузи“.

Маврић је, чак, доставио и мејл којим бивша супруга Мухамеда Зукорлића доказује да против њега „Кантонални центар за социјални рад Сарајево води спор, а односи се на непоштовање судске пресуде о издржавању малолетне деце. Увидом у податке службе социјалне заштите општине Ново Сарајево, именовани је доставио потврду да је запосленик ИЗ у Србији као техничко лице са месечном платом у износу око 150 еура“.

Но, ни овде није крај међусобном тужакању.

Наиме, техничка грешка у личној документацији је утврђена код члана конзорцијума Музафера Драголовчанина, помоћника новопазарског градоначелника „у питању само словна грешка у презимену, која је исправљена“.

Драголовчанин је најавио кривичну пријаву против Зукорлића „због неовлашћ еног прикупљања личних података, нарушавања пословног угледа и кредитне способности, повреде тајности поступка и увреде“.

Одговор је стигао на порталу блиском Исламској заједници (ИЗ) у Србији где је објављено обавештење МУП Србије, од 5. децембра 2013. године, упућено новопазарском градоначелнику Меху Махмутовић у, да је против Драголовчанина, у новембру те године, поднета кривична пријава Основном тужилаштву у овом граду „због кривичног дела фалсификовања исправе, тј. дипломе о стеченој вишој стручној спреми на Економском факултету у Источном Сарајеву од 30. децембра 2009. године“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси