Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Купци "Дневника" чекају попуст
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

04. 08. 2015.

Аутор: Ђ.В. Извор: Вечерње новости

Купци "Дневника" чекају попуст

На позив за приватизацију новосадског "Дневника" АД за који је рок истекао јуче, нико се није јавио, што за запослене у том предузећу није изненађење.

 

Приватизација је, наиме, оглашена по стопроцентној вредности капитала од 7,4 милиона евра, а потенцијални купци знају да ће, у другом кругу, она бити смањена.

По актуелним приписима, цена продаје је у првом кругу могла да буде умањена до 50 одсто, али је Влада одлучила да је не умањује, па су купци вероватно одлучили да сачекају други круг, каже Светозар Карановић, директор "Дневника" АД.

Нови оглас Агенција за приватизацију мора да распише у року од 15 дана.

Закон предвиђа да почетна цена у другом кругу може да се умањи највише до трећине процењене вредности капитала, каже Карановић.

Приватизација "Дневника" АД не подразумева и продају већинског власништва новосадског листа "Дневник", јер је 55 одсто њега већ продато.

Прави капитал "Дневника" АД чини зграда са више од 4.000 квадрата на атрактивном плацу од 6.000 квадрата на Булевару ослобођења.

На том плацу је и зграда штампарије од 5.400 квадрата.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси