Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  СИНОС: Гашење Радија Југославија наставак уништења српске медијске сцене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

03. 08. 2015.

Извор: СИНОС

СИНОС: Гашење Радија Југославија наставак уништења српске медијске сцене

Синдикат новинара Србије (СИНОС) је са огромном неверицом примио вест о гашењу Радио Југославије – Међународног Радија Србија, који је осам деценија промовисао нашу земљу у свету и био дипломатија у етру.

 

Влада, нажалост, није уважила аргумент стручњака, јавности и запослених да ће овим чином бити нанете велика штета јер ће Србија неповратно изгубити међународни кратки талас, на коме је програм емитован на 12 језика.

О квалитету наше фреквенције говори податак да је за њу био заинтересован Би-Би-Си, а у јавности се увелико шпекулише да ће је преузети – Албанци.

Од слушалаца се јуче у веома емотивном тону опростила и редакција, веома јак колектив:"Ми, запослени у овом радију, све ове године, трудили смо се да своју земљу представимо свету на објективан начин, да вас, слушаоце нашег радија и посетиоце сајта упознамо са свим важним информацијама, лепотама, привредним и туристичким капацитетима и потенцијалима, са нашом традицијом, историјом, вером...

Нико нас, после свега, не може убедити да је гашење Радио Југославије-Међународног радија Србија оправдан потез.”
 
СИНОС убеђен да је гашење ове медијске куће наставак тајног договора из 2012. године, а јавност ће, верујемо, врло брзо сазнати по чијем налогу и за чије интересе су власт и Медијска коалиција креирали “реформске” законе, који уништавају српску медијску сцену.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси