Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Влада о бесплатним акцијама медијским радницима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

23. 07. 2015.

Извор: РТВ

Влада о бесплатним акцијама медијским радницима

Влада Србије на данашњој седници усвојила је Правилник о начину и поступку поделе бесплатних акција радницима медија који су у процесу приватизације, речено је агенцији Бета у Министарству културе и информисања. По донетом Правилнику право на упис акција имају сви запослени чији медији не пронађу купца до 31. октобра.

 

 

Уколико не дође до приватизације, издавач медија је у обавези да донесе одлуку о издавању бесплатних акција и јавни позив који треба да садржи податке о датуму, времену, месту уписа, броју и номиналној вредности акција.

"Запослени имају рок од 15 дана за упис, а након тога Агенција за приватизацију проверава да ли има неко ко не испуњава услове", рекао је Дејан Стојановић из Министарства културе и информисања који је радио на Правилнику.

Према његовим речима, провера Агенције за приватизацију траје 15 дана, после чега доноси решење о преносу бесплатних акција.

"Акције се деле сразмерно пуним годинама рада", нагласио је Стојановић.

Правилник је требало да буде донет још 1. јула, али се према речима Стојановића каснило јер су се чекала мишљења ресорних министарстава.

"Слажем се да је могло да буде и раније, али чекање мишљења ресорних министарстава укочило је целу ствар", казао је он.

Правилник би данас у току дана требало да буде објављен на званичном сајту Министарства културе и информисања, а сутра у Службеном гласнику.

Изменама Закона о јавном информисању прописано је да медији чији је оснивач држава или локална самоуправа, а таквих има 72, морају бити приватизовани до 31. октобра ове године, након чега ће престати њихово финансирање из буџета.

Уколико медији не буду приватизовани до тог рока, предвиђено је да власништво буде понуђено запосленима у тим медијима, а ако они то не буду прихватили, медији ће бити брисани из регистра јавних гласила.

 

Коментари (2)

Остави коментар
нед

26.07.

2015.

kakve akcije [нерегистровани] у 21:54

???????????

Sadasnji zapoisleni su neskolovani partijski kadrovi.kakvi ce to informisanje biti ako oni zagospodare medijimi u kojima i sada rade u interesu partijskih nalogodavaca.Jednom sluga uvek sluga. Sto je neko bolji partijski sluga brze je postojao novinar ili glavni urednik. Ako se njima podele akcije imacemo poltronsko novinarstvo ko i danas .Pozdrav

Одговори
пет

24.07.

2015.

mr.Milica Stojković [нерегистровани] у 17:07

Bесплатнe акцијe медијским радницима

Medije nisu stvarali trenutno zaposleni već generacije pre njih.Nije mi jasno zašto se stalno insistira na trenutno zaposlenima. Trenutno zaposleni u RTSu su došli na gotovo.Sve je bilo izgradjeno u prošlom veku!: I zgrade u Takovskoj, Košutnjaku,predajnici,Čotovi itd Upravo za njih je prethodnim generacijama na blagajni RTSa deecenijama od plata odbijano svakog meseca a da nikada nisu bili obeštećeni. Izgleda da računaju da smo pomrli ili ukoliko nismo da nas žive treba sahraniti.Volela bih kada bi premijer ove redove pročitao

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси