Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Да ли је реална идеја да студио Б постане задружна својина грађана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

18. 07. 2015.

Аутор: Драгиша Ковачевић Извор: Данас

Да ли је реална идеја да студио Б постане задружна својина грађана

Драгиша Ковачевић власник СОС канала и један од деоничара Студија Б - Волео бих да свој део, уколико на суду добијемо спор против Студија Б и исплате нам деонице, уложим у корист Студија Б.

Уколико телевизију купи неки тајкун, у том случају не бих дао ни динара, али у супротном волео бих да уложим деонице, ако ми буду исплаћене, и постанем на неки начин поново акционар. Штета би била да се један такав бренд као што је Студио Б, који је био заштитни знак Београд, угаси или буде служио интересима неког купца.

Бранко Павловић адвокат, заступник малих акционара

Свако ко се пријави има могућност да постане власник. Међутим, мени никако није јасно када смо ми то насели на причу да је приватна својина у случају медија боља од државне. Приватна својина је у погледу медија искривљен поглед на свет, док државна може да буде добра или лоша. Приватизација у медијима је суманут концепт. Могуће је да се људи организују и удруже, то постоји као модел у различитим сферама, али тај концепт неће имати никакве шансе. Увек ће се иза тих акционара наћи неко ко ће да буде контролор.

Данило Шуковић економиста

Зашто да не. Ако иза тога стоје часне намере и ако прописи то дозвољавају, зашто да не. Ако не постоји тај ризик да се иза грађана који се окупљају око такве идеје не нађе неко ко жели даманипулише, онда је то добра идеја. Задружна својина је пожељна у свим делатностима, од пољопривреде па све до медија.

Александар Тимофејев бивши директор Студија Б

Нажалост, за Студио Б је касно и све се више показује да би најбоље решење за Студио Б било да постане прави градски јавни сервис. Било је могуће, али је све то прошло много давно. Гласно сам говорио шта ће се догодити када је била расправа о медијским законима, када сам истакао да је потребно да градови имају своје јавне сервисе. Те приче да грађани покушавају да купе телевизију и њихове акције су лепе, али утопистичке да би биле реалне. Поготово сада када смо ушли у месец, два до завршетка процеса приватизације.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

21.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 10:32

pobrkani loncici

Vlasnici Studija B su bivsi radnici NIGRO Borbe, Sporta i Stamparije, jer su oni i osnivaci, novoikomponovani su pobrkali loncice naravno u svoju korist

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси