Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

17. 07. 2015.

Аутор: Бернар Ватле Извор: Вечерње новости

Угашен глас из Србије

Господину Томиславу Николићу Председнику Републике Србије

Кao слушалац кратког таласа од октобра 1970, емисија на француском језику Радио Београда, који је постао током година Радио Југославија и Радио Србија, са горчином и дубоким жаљењем сам примио вест о дефинитивном затварању светског сервиса српске радиодифузије. Због тога ћу бити свакодневно лишен вести из ваше земље, из разних области, као што су култура, књижевност, музичка баштина, туризам, историја и политички живот.

Могу да Вам потврдим да медији у Француској мало говоре о Србији и кад је то случај, обично ту нала зимо клишее, нетачности, или чак неистине.

Захваљујући компетентности и професионализму новинара и преводилаца, Међународни Радио Србија је постао незаобилазни прозор за свет, франкофони свет.

Овим писмом, написаним на француском и послатом француској редакцији МРС, у име српскофранцуског пријатељства и културног интереса Европе, понизно Вас молим да задржите емитовање на страним језицима МРС на кратком таласу, практичном и популарном средству емитовања.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

17.07.

2015.

Aleks [нерегистровани] у 20:28

Glas razuma

Lično sam šokirana vešću da se ukida Međunarodni radio Srbija (Radio Jugoslavija). Moram da priznam da nikad nisam slušala program ovog radija jer od rođenja živim u Srbiji. U aprilu kada su zaposleni ove medijske kuće protestom ispred Vlade Srbije upozorili na gašenje radija tada sam počela da slušam informativne emisije na srpskom jeziku putem interneta. Mislila sam da je sigurno program prevaziđen i retrogradan... i ko zna šta sve kad je država odlučila da ga ugasi, jer to nijedna druga država u svetu nije uradila. Takav medij je pravo bogatstvo i srećna je svaka država koja ga ima, a naša bi posebno trebalo da bude. Iznenadio me kvalitet informativnih emisija - profesionalno, odmereno - što je retkost za državne medije koji uglavnom prevazilaze granicu dobrog ukusa svojom navijačkom uređivačkom politikom. Nadam se da još ima šansi da se ova kuća sačuva. Verujem da u ovoj vlasti, koja je zaokupljena samo sobom, ima bar neko ko shvata značaj Međunarodnog radija Srbija i ko ima hrabrosti da to predstavi premijeru. Veliki pozdrav i podrška svim zaposlenim na ovom radiju.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси