Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  СИНОС подржао колеге у РТВ Ћуприја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

15. 07. 2015.

СИНОС подржао колеге у РТВ Ћуприја

Синдикат новинара Србије (СИНОС) позива Министарство културе и информисања Републике Србије да одговори колегама из Радио Телевизије Ћуприја - шта ће предузети поводом незаконите ликвидације њихове медијске куће.

Одборници општине Ћуприја изгласали су ликвидацију радио-телевизије, коју су пре само пар месеци комплетно реновирали и опремили. Јасно је да овим чином општинске власти показују да желе да избегну непожељног купца, а врло брзо ће се показати коме је ова информативна кућа намењена.

СИНОС подсећа да су медијски закони супротни Уставу Републике Србије, али да власти сада не поштују ни законе које су сами донели прошле године. 

Иако су сви директори медија чији је оснивач локална самоуправа добили писмо да ће, уколико не поштују закон бити кажњени затвором и новчано до миллион динара, очигледно је да то не важи за све, а Министарство и даље ћути.

СИНОС још једном апелује на Уставни суд да хитно размотри иницијативу нашег синдиката и Професионалног удружења новинара Србије (ПРОУНС), поднету септембра прошле године, којом се тражи оцена уставности Закона о јавном информисању и медијима. То је једини начин да се заустави овај хаос, који је директна последица “медијске реформе”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси