Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Агенција за приватизацију: „Дневник“, „Политика АД“ и „Студио Б“ најатрактивнији медији у процесу приватизације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

02. 07. 2015.

Аутор: М.И. Извор: УНС

Агенција за приватизацију: „Дневник“, „Политика АД“ и „Студио Б“ најатрактивнији медији у процесу приватизације

Агенција за приватизацију објавила је на свом сајту списак „атрактивних предузећа“ у процесу приватизације међу којима су, у области информисања и комуникација, и новосадски „Дневник“, „Политика АД“ и „Студио Б“.

 

Како су УНС-у рекли у Агенцији за приватизацију, ова три предузећа нашла су се међу најатрактивнијима на основу њихове величине, броја радника, делатности, издања...

„'Дневник' Нови Сад је означен као атрактиван због својих многобројних и дугогодишњих издања. Међу најстаријима и напознатијима су „Добро јутро“, дечја издања „Невен“ и „Мали Невен“, лист „Пољопривредник“... Агенција је 30. јуна ове године објавила Јавни позив за прикупљање понуда за продају капитала за ово предузеће, за чији пакет акција је почетна цена 7.397.012 евра и то је за сада највећа процењена цена у процесу приватизације у области информисања и комуникација“, рекли су у Агенцији.

На сајту Агенције наведено је да предузеће „Политика АД“ „представља препознатљив национални бренд са високим квалитетом и стандардом новинарства“.

„Влада Републике Србије је Одлуком о одређивању субјеката приватизације од стратешког значаја од 29. маја 2015. године одредила да је „Политика АД“ Београд субјект приватизације од стратешког значаја. С обзиром да се води као предузеће у реструктуирању, а не као медиј, приватизује се као свако друго предузеће“, рекли су УНС-у у Агенцији.

„Политика АД“ је власник 50 одсто удела у привредном друштву Политика новине и магазини доо, Београд.

У презентацији телевизије „Студио Б“ на сајту Агенције наведено је да је „јединствен радио и телевизијски програм овог медија битан чинилац градског информативног система који непрекидно, правовремено и истинито прати сва актуелна догађања у Београду и региону“.

За приватизацију „Студија Б“ објављен је Јавни позив дана 25.06.2015. године и његова почетна цена износи 528.626,138 евра.

Како су УНС-у рекли у Агенцији, „реално интересовање инвеститора за приватизацију свих медија, па и ова три, моћи ће да се сагледа тек када буду стигле обавезујуће понуде заинтересованих инвеститора“.  

Подсећамо, Агенција за приватизацију расписала је, закључно са 1. јулом када је био последњи рок, Јавне позиве за продају капитала 50 од укупно 73 медија у јавном власништву.

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси