Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Документација 100.000, а телевизија 28.000 динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

02. 07. 2015.

Аутор: Б. К. Извор: Курир

Документација 100.000, а телевизија 28.000 динара

Заинтересовани који желе да учествују на аукцији за приватизацију јавног предузећа Центар за информисање Нови Кнежевац морају да издвоје 100.000 динара за откуп документације иако се та медијска кућа продаје по почетној цени од 28.000 динара. To значи да је документација три пута скупља од почетне цене тог медија.

 

Ипак, директор овог предузећа Чејтеи Деже тврди да вреде много више од 56.400 динара, на колико су процењени.

"У склопу нашег предузећа раде новине Новокнежевачке и инфоканал који се емитује преко кабловске. Имамо седморо запослених, у власништву немамо некретнине, а од имовине поседујемо три камере и десет компјутера. Три рачунара нешто вреде, а остали готово ништа. Вредност нашег предузећа је заправо око пола мдлиона динара, али кад је вршена процена, у обзир су узета дуговања, па се тако дошло до суме од 56.400 динара", прича Деже и додаје да током претходног покушаја приватизације није било заинтересованих за тај медиј. 

Подсетимо, Агенција за приватизацију објавила је позив за приватизацију 38 медија, а јуче је списак продужен за још 11 предузећа.

Најјефтинији је Центар за информисање Нови Кнежевац, а најскупљи новосадски Дневник, који је процењен на 7,4 милиона евра.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси