Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  СУ: Измењена одлука о приватизацији радија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

26. 06. 2015.

Извор: Танјуг

СУ: Измењена одлука о приватизацији радија

Скупштина града Суботице изменила је на данашњој ванредној седници Oдлуку о Поступку приватизације Јавног предузећа "Радио Суботица", која ће се спровести кроз модел продаје стопроцентног капитала процењеног на скоро 4,85 милиона динара, или нешто преко 40.000 евра.

Тиме је претходно донета, па измењена одлука усклађена са недавно усвојеним изменама и допунама Закона о приватизацији, којима је рок за приватизацију медија померен на 31. октобар ове године.

Градоначелник Суботице Јене Маглаи најавио да ће локална самоуправа ребалансом буџета предвидети средства за финансирање овог продузећа и у наредна четири месеца.

По њему, у овом моменту нико не може да каже на који начин ће судбина овог предузећа бити решена у датом року.

"То је по мени недокучиво да ли ће бити или неће бити. И онда када је донет закон је речено да ће сигурно до 30. јуна да се овај поступак заврши, а ево дошли смо до те ситуације да није то одрађено. Шта ће се десити у следећа четири месеца мислим да то нико не може са сигурношћу да каже унапред”",– рекао је Маглаи након седнице.

Он је додао да се у Градској управи и Кабинету градоначелника нико није интересовао за куповину овог предузећа.

Председник Одборничке групе опозиционе Демократске странке Славко Параћ каже да су подршком овој одлуци показали њихов однос према “институцији која постоји готово пола века, слушаоцима и запосленим у Радио Суботици”.

“Ова одлука не решава проблем запослених који су требали да остану без посла за пет дана, а на овај начин ће остати без посла за четири месеца и пет дана или можда за који месец дуже. Проблем решава само промена медијских закона, а то што је сада делимично промењен значи да може да се мења“” рекао је Параћ.

Он је критиковао начин на који не донета одлука, рекавши да је донета у задњи час, дан након рока, те да је израђена нестручно, аљкаво и бахато”. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси