Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Тасовац: До сутра документација за приватизацију медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

18. 06. 2015.

Извор: Танјуг

Тасовац: До сутра документација за приватизацију медија

Медији у државном власништву који до сутра не доставе комплетну документацију за приватизацију излажу се самогашењу већ до краја јуна, изјавио је данас министар културе Иван Тасовац поручујући да ће се држава неопозиво повући из власништва у медијима. Наводећи да смо у парадоксалној ситуацији, да месецима слушамо приговоре новинарских удружења и невладиних организација о политичким утицајима и угроженим медијским слободама у Србији, Тасовац је рекао да се многи медији упорно и грчевито држе за државу и њен буџет.

"Као у оном вицу, пустио бих ја њега, али он мене неће, држава хоће и законски се обавезала да изађе из власништва у медијима, али ти исти медији неће да изађу из државе", рекао је Тасовац.

Он је навео да мора да их разочара, јер ако процес приватизације државних медија, противно вољи и великом ангажовању министарства, али и слову Закона о информисању и медијима ипак не буде завршен до 30. јуна, он ће у том року свакако бити започет, а неповратно завршен најкасније у наредна четири месеца.

"У току су хитне консултације, о правном основу и процедури како ће ово бити изведено, али само за оне медије који, буквално до сутра, по захтеву Агенције за приватизацију, доставе комплетну документацију. Они који то не учине, излажу се самогашању већ до краја јуна", рекао је министар културе.

Тасовац је навео да осим медија чији је оснивач држава од одговорности за насталу ситуацију не треба да буду изузете ни локалне самоуправе, чији удео у опструкцији примене закона упркос вишеструким упозорењима није мали.

"И за њих је порука иста - поступите хитно по закону, јер је у супротном питање дана када ће постати саучесници у гашењу медија које сте основали", поручио је Тасовац.

Он је истакао да влада и министарство неће одустати, да ће се држава неопозиво повући из власништва у медијима, да ће закони бити примењени, а да ће министарство упорно инсистирати на њиоховом стриктном поштовању.

 

 

Коментари (2)

Остави коментар
пет

19.06.

2015.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 07:20

Javni sektor

Umesto komentara: Pocetku sajta Evropske komisije "Public sector innovation" sadrzi istaknuti pasus koji glasi:

"Javni sektor ima ključnu ekonomsku ulogu kao regulator, pružalac usluga i poslodavc. Poslovi koje pruža javni sektor čine više od 25% od ukupnog broja zaposlenih i značajan deo ekonomske aktivnosti u zemljama EU. Efikasan i produktivan javni sektor može biti snažan pokretač rasta privatnog sektora. Danas, postoji jako opravdanje za povećanje efikasnosti, boljeg upravljanja, bržu dostavu, kao i učešće vise građana u javnom sektoru."

Одговори
чет

18.06.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 13:22

komentar

31.jun ne postoji

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси