Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

11. 06. 2015.

Извор: Фонет

Шумадија „без гласа“

Одлуком Скупштине града о продаји Радио телевизије Крагујевац (РТК), Српска напредна странка (СНС) "сече гласне жице" јавном животу и политичком бићу Шумадије, рекао је данас на конференцији за новинаре одборник Заједно за Шумадију (ЗЗШ) Саша Миленић.

Миленић је подсетио да је ЗЗШ политички промовисала документ о децентрализацији јавног информисања "Крагујевачка иницијатива" који је био опште прихваћен у Србији.

На основу тог документа РТК смо видели и пројектовали као регионални јавни сервис Шумадије и директно утицали на израду европске експертске студије и владиног програма реализације тог пројекта. Политиком СНС, све то је заустављено још 2012. године, поручио је Миленић.

Одборници Скупштине града Крагујевца усвојили су данас измену Одлуке о оснивању ЈП РТК и одлуке о методу и моделу приватизације тог јавног предузећа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси