Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Продаја медија од понедељка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

01. 06. 2015.

Извор: РТВ

Продаја медија од понедељка

Агенција за приватизацију објавиће у понедељак јавне позиве за продају првих, од укупно 72 медија у државном власништву.

Рок за њихову продају је 1. јул, али из медија поручују да ће због измена Закона о приватизацији које данас ступају на снагу, тај поступак моћи да буде завршен тек на јесен.

Уколико медији у државном власништву не добију нове власнике на време, приватизација ће бити обустављена, а бесплатне акције биће понуђене запосленима. Међутим, Влада Србије донела је уредбу према којој сви они који су већ уписали било какве акције, немају право и на бесплатне акције у медијима у којима раде.

А појединим медијима стечај прети и пре приватизације. У новосадском Дневнику тврде да су испунили све услове и да су прижељкивали расписивање јавног позива, али да је Агенција с тим закаснила, јер данас ступају на снагу измене Закона, којима се продужава заштита од поверилаца, али само оним предузећима за које су јавни позиви објављени.

Изменама тог закона биће промењена и правила при процени вредности имовине предузећа, што, поручују из медија, захтева и додатне рокове за измену документације.

Нови власници приватизованих медија биће у обавези да задрже запослене и да у периоду од пет година након потписивања уговора о продаји капитала обезбеде континуитет у производњи медијских садржаја од јавног интереса.

За оне медије који су програм емитовали и на језицима националних мањина, нови власник ће морати да очува и ту традицију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси