Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Саша Мирковић заинтересован за куповину Студија Б
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

20. 04. 2015.

Аутор: Ј. Диковић Извор: Данас

Саша Мирковић заинтересован за куповину Студија Б

- За куповину београдске телевизије Студио Б заинтересован је народни посланик СНС, председник Скупштине града Зајечара и власник продукцијске куће Беотон, Саша Мирковић, сазнаје Данас. Мирковић је за наш лист рекао да као власник Беотона о томе још размишља, те да све зависи о којој ће продајној цени бити реч. Према нашим сазнањима, разматра се могућност да се телевизијски програм Студија Б раздвоји на забавни и информативни.

То би била два канала, са две различите фреквенције. Такође, посебна би била и радио станица, која би касније највероватније била продата. 

Иначе, иако није званично потврђено, у медијима се спекулише да је Мирковић недавно купио ТВ Метрополис, који се сада зове Моја београдска телевизија. Такође, Мирковићев Беотон држи и РТВ Бест у Зајечару. Подсетимо да се недавно кандидовао за генералног директора РТС, али, како је саопштено, није испунио све услове за ту позицију.

Што се тиче приватизације Студија Б, одлуку о томе донела је Скупштина Београда почетком априла. Како је речено, градска телевизија ће бити приватизована моделом продаје капитала и јавним прикупљањем понуда с јавним надметањем, а у поступку приватизације биће продат целокупни капитал који Град Београд има у том предузећу.

Градски менаџер Горан Весић тада је изјавио да усвајање одлуке о продаји Студија Б представља "спровођење закона по којем локалне самоуправе не могу да буду власници медија". 

Ипак, извештај владиног Савета за борбу против корупције о медијском власништву из фебруара ове године показао је да политичари и чланови њихових породица "држе" бројне медије. Наиме, ТВ Плус из Крушевца налази се у власништву фирме Сацо д.о.о., чији је власник Братислав Гашић, министар одбране, потпредседник СНС и бивши градоначелник Крушевца.

ТВ Мост са регионалном дозволом је у власништву Велимира и Наде Бајатовић (по 50 одсто удела), родитеља Душана Бајатовића, доскорашњег потпредседника СПС и директора Србијагаса. ТВ Палма плус је у власништву Аутотранспортног предузећа Палма из Јагодине, а њен власник је Далибор Марковић, син Драгана Марковића Палме, председника Јединствене Србије. 

Лист Правда, који је престао да излази, био је делимично у власништву Немање Стефановића (48 одсто удела), који је, према писању медија, брат министра унутрашњих послова Небојше Стефановића. Радио С је станица иза чијег власништва званично стоји фирма АС медиа, а иза ње је фирма С медија тим, која је у власништву Љубинке Анђелковић, мајке функционера СПС Зорана Анђелковића.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

22.04.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:35

gotovi smo

Bolje da ga ugase nego da se čepe matore kafanske pevaljke i ciganska zavijanja. Ovaj čovek je sramota za sve.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси